Tidig julafton!


Igår kom Natxo äntligen hem efter 10 långa dagar i Spanien! Det var fantastic! Han hade med sig en massa Rioja och en flaska av mitt Baskiska favoritvin Txakoli. Han hade haft en riktigt stressig vecka med mycket jobb och familj och vänner och fester och middagar och allt det där. Så han tyckte det var skönt att komma hem. Det tycket jag med. Det har varit ganska långtråkigt här utan honom fast jag har underhållit mig själv hyfsat bra och träffat en del vänner och så.

Igår kväll åkte vi hem till Javier. Han är en av de i det stora gäng av spanska expats som vi har umgåtts med här. Nu ska i princip alla av dem åka tillbaka eftersom deras 3åriga kontrakt är slut. Jättetrist! Men vi kom över och kunde plocka en massa saker som de inte ville shippa över atlanten och ändå skulle lämna! Julafton!

Vi fick med oss en dammsugare, styrkjärn och strykbräda, två hurtsar, en blender, 2 flaskor vin, en flaska tequila, en flaska absolut vodka, en flaska limoncello (allt oöppnat) och en massa annat smått och gott! He he, Vi kunde ha fortsatt och ta mer grejer men vi sa stopp och resten går till charity. Ikväll ska vi ha en liten avskedsmiddag för dem.






American Apparel


Igår var jag ute nästan hela dagen, det var soligt och härligt här. Först gick jag till gymmet och körde både styka och kondition, det kändes bra. Sen stack jag hem och åt lunch. Eftermiddagen spenderade jag på The Last Drop, ett café som ligger i samma kvarter som vårt hus. Det är där alla konst-, musik- och mode-nördar samt veganer och gay people hänger. Det är alltid en skön stämning, bra och lite konstig musik och gott kaffe. Jag åt en kaka. Eller jag försökte äta upp hela men den var så stor att jag mådde illa efter hälften och var tvungen att ta med den hem. He he, det är verkligen ingen överdrift när det säger att "Everything's bigger in the States". Det är så, det stämmer till 100%. Jag åt alltså kaka, drack kaffe och pluggade spanska i drygt 3 timmar. Kändes super! Det går bra det där!

Sen drog jag ner till
American Apparel och bestämde mig för att uppdatera min tränings-garderob lite. I princip alla mina träningskläder kommer ifrån American Apparel och de är de snyggaste och skönaste kläderna att träna i! I morse invigdes kläderna på gymmet, jag släpade mig dit ska jag medge för jag var trött och hade lite träningsvärk sen igår. Men skönt var det när jag var klar! Då blev det hem och laga linssoppa och äta foccatia (hembakad) till lunch. Nu är jag helt slut men det är ändå en skön känsla.

Jag är sjukt nöjd med min nya tränings style. Vad säger ni?

Böj och flexa, böj och flexa...




Vardag

Har inte skrivit e bloggen på några dagar. Jag har inte haft någon lust, ork eller inspiration. Det blir ju lätt så att man skriver här i bloggen så fort något roligt har hänt och så utelämnar man allt jobbigt och tråkigt - och så ser det ut som att allt jag gör är fun and games! Men så är det ju såklart inte!

Denna veckan har jag kämpat med mina leder. De har gjort så ont och varit så svullna att jag sovit med kyl-klampar på fötterna och på nacken! Det har varit varmt och fuktigt och kvavt och jag har varit både trött och yr! Min nacke har fått sig en överdos och dator-skärm-stillasittande och gjort fruktansvärt ont de senaste dagarna. Samtidigt har jag gjort en nedtrappning av en av mina mediciner och det har också varit jobbigt och också en anledning till att jag haft värk. Men det tar en vecka innan det stabiliserar sig så det är bara att stå ut. Så det har inte hänt mycket härborta! Natxo är fortfarande i Spanien och kommer inte hem förrän på måndag. Denna veckan säger jag tack till alla dåliga auditions i Idol för det har underhållit mig på kvällarna!!

Nu ser jag ljuset i tunneln för temperaturen har gått ner till 20 grader och man kanske kan få lite sömn nu på natten! Jag var på gymmet i morse och det kändes förhållandevis ok. Nu ska jag sätta mig på ett café och plugga spanska och L kommer nog förbi och tar en kaffe mer mig.

Ha en trevlig helg kära vänner!!


W BURG

Igår begav jag mig till New York vid åtta-tiden på morgonen. Från Phila kan man antingen åka tåg eller buss och det finns ett par tre olika bussbolag. Jag brukar alltid ta Greyhound bussen för den stationen är närmast oss. Men efter en rekommendation av en vän så tog jag Mega bus istället. När vi väl kommer ut på motorvägen får vi rapport om att Greyhound bussen till New York smällt in i en lastbil och att alla passagerare var tagna till sjukhus med olika skador! Jag kan säga att jag var ganska så glad över att jag satt på den bussen jag gjorde!

Anyway... New York var underbart som vanligt. Det var en varmt sommrig dag med minst 25 grader. Jag åkte ut till Williamsburg och var där hela dagen. Jag strosade runt bland second hand butiker. Rotade runt lite men hittade inget speciellt (!!!???) Jag vet inte vad som hände där riktigt.... Men jag kände mest för att sitta på Café Ella och skriva och dricka iskaffe. Mysigt var det och W Burg var sig likt! Arkitekturen är en blandning mellan gamla industrifastigheter i tegel och  nybyggda loftlägenheter. Människorna är desamma: konstnärer, musiker, formgivare, mode- och design studenter och en och annan ung barnfamilj. Bara härligt att sitta på ett fik och titta på alla som går förbi och inspireras. Det är nog min favoritsysselsättning tror jag!









Tomorrow: New York


Idag insåg jag att det bästa jag kan göra när det är sånt här underbart höst-väder är att åka till New York, och det gör jag också i morgon. Jag ska sitta på mitt favoritcafé i Williamsburg och titta på människor, skriva och dricka kaffe. Sen ska jag rota igenom 2-3 second-hand affärer som är gigantiska, så det lär ju ta några timmar. Det är planen. Jag stannar bara över dagen och tar bussen för jag vågar inte köra bil genom hela nedre Manhattan till Brooklyn!

Idag har jag tagit en lugn söndags-morgon med frukost Skype med Johanna. Sedan körde jag hårt på gymmet i ett par timmar. Efter det unnade jag mig en god brunch på Rouge vid Rittenhouse Square med Javier, en mycket trevlig kille som jag lärt känna genom Natxo. Solen har strålat och det är så himla behagligt ute. Friskt och höstigt men fortfarande varmt. Hoppas på samma väder i morgon!




Hemmakvälls-essentials

Ikväll tog jag en lugn hemmakväll med ovanstående underhållning och mös i soffan efter en lång dag. Det har varit perfekt höst-väder med strålande sol och 25 grader. Jag har strosat runt på stan, ätit lunch och suttit och skrivit i Rittenhouse Square och spenderat timmar i några bokhandlar och second hand affärer. Nu är klockan nio och jag är så redo att gå och lägga mig!

 


Min man lämnar mig...


... för 10 dagar i Spanien, eller Baskien menar jag. Han åker i eftermiddag. Så tråkigt, men självklart får jag skylla mig själv eftersom han bjöd med mig och jag tackade nej. Jag bestämde mig för att stanna här och fokusera på jobbet (man vet aldrig när papprena kommer! eller om jag bara måste rycka in i studion, eller vara med på något viktigt möte). Jag vill i alla fall vara tillgänglig. Desstuom ska jag peppa och vara i god form, dvs. äta bra, sova mycket och träna 4 gånger i veckan. Resor gör en alltid lite ur balans med tidsomställning, långa flygresor, lite sömn och sena nätter.

Det är svårt att tro att vi en gång baserade vårt förhållande på Skype och långa telefonsamtal och endast träffades var 8e vecka. På den tiden, förra året, då var 10 dagar lite. Det var ingenting! Då kunde man räkna ner och känna att man snart snart skulle ses! Nu känns 10 dagar som 10 år. Jag kommer att sakna honom så otroligt mycket.




Just waiting.


I fredags kom äntligen brevet vi väntat på. Tyvärr med fel besked. Jag som hade trott att jag skulle få mitt "arbetstillstånd" förra veckan.. skit också! De säger att det kan dröja kanske en månad innan jag kan börja jobba! En månad kan vara så lite i ett stor perspektiv, jag borde vara glad ändå. Men i fredags var jag världens olyckligaste! Jag är så otålig, rastlös. Jag vill inte vänta mer och varje dag, timme, minut känns bara så... lång.

Men helgen blev bra ändå. Spansk fest med massa Rioja och härliga människor, bröllopsplanering och hemma-mys och söndags-bio (The September Issue). I måndags var jag återigen i studion på Urban Outfitters och hängde och var med på lite möten. De konstaterade fakta: det är bara att vänta.

Så nu blir det vanliga schemat typ: träning, läsa, hänga och just det ja... planera en viss fantastisk dag nästa sommar!

Jag får helt enkelt anamma Andy Warhols motto:



Work it



Det är inte bara så att jag numera är någons wife-to-be, jag har också ett sprillans nytt jobb som jag är mycket exalterad över! Trots att det är ett eller ett par papper som fortfarande måste komma från kära Amerikanska staten så har jag de senaste två dagarna i alla fall varit och "hängt" på mitt nya jobb.

Det är ett stort steg för mig som har varit dålig så pass länge att nu börja jobba och det är inte utan att jag varit lite nervös. Första dagen blev också ganska jobbig då jag efter en heldag i stuidon tillsammans med hela teamet + modell fotat ungefär 40 plagg för hemsidan samt filmat en kort film, kom hem till lägenheten och nästan stupade av trötthet och huvudvärk. Igår gick det bättre. Jag tror jag kommer vänja mig vid min nya rutin ganska snabbt.

Själva arbetsuppgifterna verkar roliga. Det är väldigt kreativt och jag ska vara ansvarig för att alla bilder som ska upp på hemsidan och säljas via web-shopen stylas på rätt sätt. Jag ska tillsammans med fotografen leda web-teamet och se till att allting fotas och att det blir rätt stil på stylingen. Människorna jag ska jobba med är hel-sköna. I studion spelar vi musik, dansar mellan varven, har boxningsmatcher. Det är härligt med professionella människor som även kan vara hur avslappnade som helst! Hela miljön på Urban är så kreativ. Jag får ta lite mer bilder en dag så ni får se, men det är verkligen bohemsikt, färgstarkt och lekfullt.

Gulliga Ni...



... Tack för alla Era Gratulationer till vår förlovning! Det har varit två dagar med oändliga telefonsamtal, mejl, facebook och kommentarer på bloggen. Vi uppskattar båda det så jättemycket! Nu har vi mycket roligt framför oss då all bröllops-planering börjar! 3 Juli smäller det!

Massa kramar till er alla från oss båda!



(Boston 2007)

Yes!



Varning till känsliga läsare! Detta inlägg innehåller absurda mängder romantik!!

Detta har varit den mest intensiva helgen på länge och den började i fredags kväll då vi lagade indisk mat tillsammans hemma i Phila. Vi drack ett glas Rioja och lyssnade på Kailash Kher. Himlen var rosa och orange på samma gång när solen gick ner över hus och skyskrapor. Då friade Natxo till mig! Självklart var mitt svar, för det finns inget annat svar på den frågan, vi är ju självklara tillsammans. Han gav mig en Hello Kitty ring i plast som jag nästa dag skulle få byta ut mot en mer exklusiv variant i New York där han hade planerat en weekend full av överaskningar! Han känner mig så väl (dels att jag gillar Hello Kitty och dels att det hade varit omöjligt att köpa en ring till mig!). Vi åt vår indiska middag och mötte sedan upp ett tiotal personer för fredags-drinkar. (Men vi håller vår nyhet för oss själva - family first!).

På lördag morgonen klockan 8 vaknade vi upp och var lite lagom trötta efter gårdagens fest. Brorsan fyllde år och vi ringde och sjöng! Jag fick bita mig i tungan för att inte säga något, men vi hade bestämt oss för att vänta! Jag satte på mig de mörkaste solglasögon jag ägde och släpade mig ner till Starbucks och köpte frukost, packade in oss i bilen och körde till New York. En och en halv timma senare körde vi in på Meatpacking District på Manhattan och solen sken. Vi åt en snabb sushi-lunch på Chelsea Market och åkte sen till 5th Avenue. Vår mission var att byta ut Hello Kitty-ringen och Natxo hade bokat tid på De Beers klockan 13.30. Vi blir väl omhändertagna där av en trevlig dam som hjälpte oss då vitittade , jämförde och funderade länge. Tillslut hade vi en vinnare - och den var helt bedårande! De tog fram champangen och vi skålade och var glada!!

Vid fyra-tiden åkte vi till
Soho House i Meatpacking District där N hade bokat en svit åt oss. Jag älskar Soho house, det är litet (bara 24 rum) intimt och har en rå New York känsla som jag gillar. Vi tog en jordgubbs-lemonad på takterassen som är en av NY mest åtråvärda platser, vilket inte är svårt att förstå. Jag älskar takterassen, och vårt rum för vi hade ett badkar, helt gigantiskt, mitt i sovrummet. En flaska champange låg på kylning och Natxo hade köpt med sig jordgubbar. We pop the champange!

Middagen var bokad på Spice Market som faktiskt ligger i samma hus som Soho House. Den restaurangen är ganska speciell för oss då vi var där första gången tillsammans för lite mer än två år sedan efter kursen på Harvard där vi träffades. Den blev direkt en favorit då och jag tror aldrig vi har varit i NY utan att äta där. Det är liksom vårt ställe. Vi fick det bästa bordet på hela stället och vi njöt av god mat, mineralvatten (efter all champange) och ett livligt NY precis utanför. Efter det mötte vi upp en schwietsiskt par som Natxo känner från tiden då han bodde i Bryssel. Vi möttes på takterassen och drack drinkar och pratade tills in på morgonkvisten. Det var en magisk atmosfär med fullmånen som lyste starkt, musiken som spelades, umgänget och den ljumma kvällen. Jag somnade som en stock men vaknade upp mitt i natten. Det brukar jag aldrig göra men jag vaknade upp och kände mig helt upprymd, det var så mycket intryck under de senaste 24 timmarna att jag hade svårt att somna om igen.

På söndagsmorgonen hängde New York Times på dörren med sina femtioelva bilagor och vi gick upp för att äta frukostbuffe på taket. Det var inte helt fel att sitta där och njuta av nyrostad musli och färskpressad apelsinjuice. Det är liksom inte varje dag man är nyförlovad, helt yr av kärlek och på ett sånt fantastiskt ställe. Fab!

Vi tog en taxi till 5th Avenue igen, denna gång till Omega Store för nu var det min tur att skämma bort min man med något jag visste mycket mycket väl att han hade suktat efter: en Omega Seamaster. Här tog det inte lika lång tid som inne på De Beers för han var ganska säker på vilken modell han ville ha och i vilket utförande. Det blev en Seamaster med svart urtavla och svart läderband. Snygg och tidlös ;)

Efter det åkte vi tillbaka till Soho House och åt brunch vid poolkanten i solen. Det kändes som en av sommarens sista dagar trots att folk låg i bikini och solade. Det blev lite kyligt frammåt efttermiddagen och vi åkte hem runt fem-tiden. Jag sov i bilen för jag var helt slut efter vår helg! På söndagskvällen skulle vi egentligen ha träffat några vänner ute men det slutade med att vi typ svimmade i soffan istället med lite Ben and Jerry och M&M's och en film.

Ja, Gud nu har vi verkligen skämmt bort varandra i några dagar men jag kommer alltid att minnas den här helgen. Vi har haft det så himla kul och skrattat och skålat och varit berusade av både kärlek och champange om vartannat!

Jag bjuder på några bilder från helgens fotoalbum:


Jag med min Hello Kitty ring i plast utanför De Beers butik på 5th Avenue.


Hello Kitty fick en utmanare i form av denna fantastiska ring. Jag älskar den!


Vi skålade i Champange när vi bestämt oss för vilken ring! (N provar en vigselring på bilden)


Soho House i Meatpacking District.


Vi svalkade oss med en jordgubbslemonad på takterassen.


I vår svit väntade Champange från hotellet då de visste att vi verkligen hade något att fira!


Färdig för en kväll med middag och drinkar med vänner.


Omega Store på 5th Avenue. Min hubbie-to-be har precis fått en fin present!


Det har varit en fantastic engagement-weekend!
Tack älskling!




Klättrar väggar snart


Så var det fredags-kväll igen då och precis en vecka sedan vi kom hem ifrån Los Cabos. Jag kan säga att jag är ganska glad över att inte vara där just nu då en orkan härjar precis där vi var! Inte särsklt trevligt semesterväder med andra ord! Så vad har jag gjort sen dess då?

Jag har tinat upp mitt gym-kort igen och börjat träna igen. Har kört 2 konditionspass och 2 styrkepass denna veckan så jag får säga att jag är nöjd. Annars har jag klättrat på väggarna lite smått och sprungit ner till brevlådan för att kolla om något "arbetstillstånd" kommit så att jag kan få börja jobba!! Ni anar inte hur frustrerande det är att äntligen (efter en lång rehabiliteringsprocess) känna sig redo för att börja jobba, att dessutom ha ett spännande jobb MEN att inte kunna börja riktigt än! Det dröjer säker bara en vecka till innan jag är på plats på nya jobbet, men det blir lite långtråkigt hemma. Jag har så mycket energi nu (vilket är helt otroligt bra!) men desto mindre att göra.

Temat för nästa vecka blir språkstudier. Spanska och hindi. Nu jäklar!

Som tur är har jag världens mest förstående pojkvän som lugnar mig och försöker aktivera mig så mycket som möjligt. I morgon till exempel tar han mig till New York där han helt har styrt upp helgens planer. Jag har ingen aning om vad! Men roligt blir det definitivt!

Ses i stora äpplet nästa gång kära vänner!




Blogs I love



Till alla fashionlövers kommer här en liten lista över mina top fem favoritmodebloggar. Jag sitter fortfarande och väntar på mitt arbetstillstånd så med ganska mycket tid på händerna så hinner man lätt med ett par timmars blogg-läsande varje dag! Puh! Längtar tills jag får börja jobba. Hoppas att det bli innan modeveckan i New York i september!!

I vilket fall. Här kommer fem favoriter vilka jag alla har följt ett bra tag. Vilka gillar ni? Jag vill ha nya roliga bloggar att läsa!

Byanboy (Fillipinerna)

Bryanboy började som 17-åring att blogga på fritiden i sitt föräldrarhem i Manila och har gått till att bli Marc Jacobs musa (han har döpt en av sina handväskor efter honom, väskan på bilden ovan) och en fashion icon över hela världen. Dessutom är han förbannat kaxig och rolig!

Garance Doré (Frankrike)

Garance är modeillustratör och fotograf (streetstyle-mode) och skriver dessutom mycket kvicka texter. Jag har följt henne länge och är mycket glad att hennes franska blogg nu fått en engelsk översättning!

 

Agnes B (Sverige)

Agnes rapporterar det senaste inom modevärlden och ger sina egna intressanta synpunkter. Särskilt bra när det gäller svenska designers. Hon är till vardags moderedaktör på Rodeo.

 

Style Bubble (UK)

Susie Lau aka Style Bubble är Englands mest populära modebloggare. Hon har en stor internationell läsarkrets, främst från USA. Hennes blog är rolig och hennes outfits kreativa och härlliga.

 

Sea of Shoes (USA)

17-åriga Jane bor på landsbygden i Texas men är långt ifrån en lantlolla. Denna tjej har verkligen ett hav av skor (och kläder) och hennes mamma äger en vintagebutik som säkert underlättar detta. Hennes blog är sofistikerad och hennes outfits är alltid kreativa och sofistikerade.

 

Enjoy reading!