New York

wow, det har varit en fantastisk vecka! Jag vet inte var jag ska börja! I måndags (en vecka sen idag) tog jag bussen från Boston till New York (4h) och så mötte jag upp Natxo från klassen. Vi spenderade hela veckan i det stora äpplet och hann med ganska mycket faktiskt... orkar inte blogga om alla detlajer för jag är helt slut idag (vätskebrist?? det är supervarmt och fukigt...) men här är en lista på veckans höjdpunkter (utan inbördes ordning):

 • Guggenheim museet
 • Middagar och shopping i Soho
 • Spice Market i Meatpacking District (världens mysigaste restaurant)
 • Drinkar (ja, cosmopolitans såklart!)
 • Macy's
 • Museum of Modern Art
 • Chinatown
 • utsikten från Empire State building
 • The buzz of Times Square
 • Ice coffee i Central Park
 • shopping på Barney's Warehouse i Chelsea
 • Rea på Marc Jacobs i Soho
summa kardemumma : veckan har varit toppen! och det kan ni ju också se här:

image41


image42

image43


image44

image45No more school!

Hello vänner!

Idag har jag flyttat ut från Pforzheimer House och tillbaka in hos Kusin Lotta, min kurs är över! Veckan har varit craaazy! Mycket studier ända in i slutet! Men vi har varit ute och festat ganska duktigt ändå, trots tenta 08.50 fredag morgon! Men allt har gått bra och jag är så himla nöjd med kursen! Jag har verkligen börjat att finjustera min engelska nu och framför allt insett hur långt man har kvar till att vara en perfekt engelsk-talare, jag är petigare än någonsin med uttal och vocabulary nu. Men jag tror att jag gjort en del framsteg :) Fick bra kritik för både mina final-presentations och uppsats.... och det bästa var att läraren verkligen berömde mig och sa att jag absolut skulle använda honom som referens på mitt CV i framtiden! Det är ju toppen!

Ja, det är nog framför allt människorna som gjort den här kursen till vad den varit! Vi har haft en otroligt bra grupp med otroligt intressanta mäniskor med sinner för humor och med skarpt intellekt (från 10 olika länder)! Vi har haft så mycket intressanta diskussioner varje dag och det har verkligen känns givande att vara i en sån miljö. Visst blir vi lite nördiga ibland, för vi är alla ganska nördigt ambitiösa, men vi har så himla kul också!

har lagt upp över 50 bilder på Facebook, ni som inte har Facebook kan bara klicka på länken nedan (obs! det är typ 3 sidor med bilder...) och det är från alla 4 veckorna av kursen.

http://www.facebook.com/album.php?aid=12215&l=241e8&id=606700145

Gud, det känns som att jag har så himla mycket att berätta men jag känner mig helt nollställd just nu.... och det beror bara delvis på att jag är bakis och bara sovit 5 timmar i natt..... jag antar att jag måste fatta att kursen är slut och att jag har semester nu!

Så vad händer nu då kanske ni undrar,....innan jag kommer hem till Sverige igen (29e aug). Joooo, helgen spenderar jag här i Cambridge och på måndag åker jag till New York och möter upp Natxo från klassen och vi ska vara där i en hel vecka!!!!! Ska bli toppen! Sen blir det 3 dagar till i Boston innan jag åker hem igen...

skriver snart igen vänner!

ciao!

cookies!

Vill ni veta vad skillnaden är mellan Stockholms Universitet och Harvard? - Cookies! Klockan är halv elva och jag sitter och sliter med en inlämningsuppgift tills i morgon när det plötsligt knackar på dörren.... det är min proctor Annetta (som  typ tar hand om alla studenter som bor på min våning) som kommer med en liten påse med kakor och önskar mig lycka till med mina studier i veckan, så mysigt! De bryr sig faktiskt verkligen om sina studenter här!

det var aldrig någon som kom till mig på Kungshamra och ringde på dörren och gav mig kakor och lycka till på tentan! det är faktiskt motiverande, jag gillar kakor och sockret gör att man orkar plugga en timme längre MINST innan man går och lägger sig! sådetså!


Nahant Beach

Nu är det bara 40 minuter kvar på denna helg, men jag måste säga att jag är mycket nöjd, det har varit fantastiskt! Fredgen var superkul med clubbing och sanslös fest! Lördagen var lugnare med studier och sen en ganska lugn utekväll med 5-6 stycken från klassen. Vi åkte till downtown Boston för lite drinkar, middag och glass och sen mer drinkar etc.

Idag var det brunch som vanligt på söndagar och sedan mer studier! Eftermiddagen tillbringades med Lotta och familjen på Nahant bech söder (eller var det norr?) om Boston... Det var så himla mysigt och vi badade i Atlanten, trots att det var lite kallt... och åt mackor och myste och lekte med badbollar och sånt som man ska göra på stranden!! Var tillbaka här vid 9 tiden och nu har jag suttit och pluggat i 2 timmar och ska snart ge upp för dagen!

Enjoy lite blandade bilder från helgen:

image38
image39
image40

nä, men lever jag idag???

Livet är orättvist! Jag sitter här bakis och försöker klämma fram 12 sidor uppsats på 6 timmar.... Det är fantastiskt fint väder ute och ALLA ligger ute och solar på gräsmattan.... (förutom min kära granne som springer fram och tillbaka mellan rummet och toan i en ganska spännande bakfylle-följetång...)

Men, jag antar att jag får skulla mig själv att jag sitter här med mina treo och försöker skriva .... anledningen ser ni här nedan:

image33

image34

image35


FREDAG - YES!!!!

slänger in ett inlägg nu medan mitt nagelack torkar....(mörklila) och innan jag hoppar in i Taxin ut på fredagsäventyr... Jag ska på college party (en födelsedagsfest) på ett av de andra Harvard-dormitories med typ halva min klass + annat folk. Ska bli kul och jag kommer med all sannolikhet bli full på ett enda glas vin för jag är ovanligt lättpåverkad nuförtiden.... kanske är det all stress, plugg och lite sömn som gör det.....

och det är nästan farligt, för idag efter skolan så hade vi after-work med alla i klassen+vår lärare. och jag satt bredvid honom och så drack jag ett glas vin och kände att jag pratade mycket mycket flytande engelska.... jag babbalade på...

bland annat slängde jag ur mig: This is my first trip to the U.S and all I've seen is the Harvard Campus! i en lite negativ ton......

läraren svarar: well, I guess I have a part in that.... (eller nåt..) eh... JA, det kan man ju lugnt säga (ofantliga mängder home assignments....)

men jag vill understryka vad han sa till mig sen:

Elsa, I have noticed that you are a very hard-working student! (pluspoäng till mig!!!!)

och dessutom fick vi (min grupp) komplimanger för vår redovisning idag och han påpekade att han hade No Complaints.... and usually there are complaints!  så det kändes bra!

jag svarade: ha! I will quote you on that!Nu
ska jag iväg och fira att helgen är här!!

KRAM OCH GLAD HELG!!!!!!


Sol och studier

nu har jag varit här i mer än 3 veckor, tiden har gått jättesnabbt! senaste veckan bara svischade förbi för vi har så himla mycket att göra i skolan! denna veckan kommer till och med bli värre! Det är i och försig anledningen till att jag är här, men det voooore faktiskt kul att göra någonting annat än att sitta med näsan i en bok hela dagen... Det är verkligen studier från det att man vaknar på morgonen tills att man somnar på kvällen... (Igår kväll vid 11 tiden när jag och min study-group satt och gjorde vår powerpoint presentation här i mitt rum så somnade jag....)

men helgen var bra.... till och med söndagen var ok trots att jag pluggade 6-7 timmar... men det är liksom okej. ... Det är ändå 30 grader, strålande solsken och man sitter med en stor iskaffe mitt på gräsmattan i Harvard Yard och pluggar/solar.... bättre än så blir det inte!

Fredagen och lördagen var ganska lugn... middag, vin, shopping etc. var tvungen att hålla mig lugn och kompensera lite för det kollossala fylleslaget vi hade i tisdags (som jag knappt vågar skriva om såhär online mitt på öppna internet...ha ha!).

ska försöka skriva lite snart igen och också bli bättre på att ta bilder och lägga upp!!