philly

I måndags flög jag till New York och fick äntligen träffa min Natxo efter 10 veckors längtande! Fantastiskt! Underbart! Vi åkte hem till Philadelphia, vilket är typ 1 timme från NYC, där jag för första gången fick se hans fantastiska etagevåning mitt i city. Oh so lovely att få se varandra efter så lång tid!

Efter en lååång frukost och en promenad i stan åt vi lunch på en fransk restaurant och sedan såg vi Frida Kahlo utställningen på konstmuseét, vilken var ganska imponerande. Sen blev det fika på alternativt vegan-café med hög mysfaktor... Vilken lyx att bara få umgås sådär utan stress! Tog en lugn hemmakväll. Jag sov, han lagade mat. God mat, gott vin men jag var jetlaggad och kunde inte hålla ögonen öppna efter kl. 21.00.

I morgon åker vi till NYC. Åh vad jag längtar! SKa bli grymt! Vi ska besöka våra favourite hot spots sen i somras och jag ska shoppa utan dåligt samvete på grund av den låga dollarkursen! HImmelriket!

Bombay Dreams

I morgon drar jag till Bombay. I morgon är jag ledig. SKÖNT!!! Ska relaxa på Hyatt vid deras pool, sen blir det en sundowner i Bandra där det blir planeringsmöte med Svenska Handelskammaren. På kvällen/natten blir det avfärd mot Sverige! Spännande!! Ser inte fram emot att komma hem till kylan, men ser fram emot att träffa er alla, min familj och mina vänner!

På måndag blir det HOLIDAY - Yay!!!!! Då flyger jag till New York och spenderar veckan med Natxo i Philadelphia och New York! Sweet!

Jag hoppar upp och ner av förväntan just nu... biter sönder mina naglar och sover inte om natten!!!!!!

SWEDEN, here I come!

Mum & Dad

image80

Jag längtar efter dig också mummy! Du skriver alltid så fina kommentarer! Jag tror nästan att du och pappa är de enda som läser min blogg med sådan entusiasm!

Nu ska jag gå och shoppa fina presenter till er för det är ni värda!!

Puss och KramLadies Night!

Idag är det Internationella kvinnodagen! Hurra! Det är stort här i indien! Större än i Sverige, och det kan man ju också förstå, behövs lite mer women enpowerment här! Igår firade vi med Ladies Night.... Kan ni tänka er 15 nordeuropesika tjejer på G i Indien?!! Lite uppmärksamhet om man säger så! Vi var typ hälften av oss från Norge och Sverige och hälften från tyskland, england och franskrike.... Hmmm.... folk kom fram och tog kort på oss där vi satt. Inget ovanligt i o för sig i Indien, men i Pune där det ändå fnns så mycket västerlänningar är det ju det... Hur som helst, det var en jäkligt trevlig kväll, men jag var ganska mör efter ännu en hektisk vecka på jobbet.

Usch jag kan inte släppa jobbet ens idag, jag har nu hållt mig i 1 och en halv timme från att öppna min jobbmejl (sen 08.00 i morse). Men jag säger till mig själv NEJ, nu är det för fasen helg! Men kanske att jag tar en timme i eftermiddag och jobbar lite...

Nu ska jag till en kollega, Maarten och äta brunch vid hans pool. Det är typ 30 grader ute så ett svalkande dopp blir det definitivt idag. I eftermiddag ska jag shoppa loss. Har inte shoppat alls mycket hittils men nu ska jag ju till Sverige på onsdag kväll så nu får jag ju passa på!

Vänner, ha en skön lördag!

Good night India!

image78

Jag önskar att detta var utsikten från min lägenhet på kvällen... Tyvärr inte!
Redan tisdag kväll, var tar dagarna vägen? Tiden flyger förbi som en flygande matta...
Om en vecka så sitter jag och huttrar i Stockholm igen! Gud vad jag inte saknar klimatet i Sverige! Det blir förmodligen en 3-4 veckors visit i Svealand innan jag återvänder till Moder India. Återkommer med mer info om detta...

tills dess: God natt mina vänner!

Filmfare Awards

image76

Efter en dag av solsken, poolparty och paraplydrinkar relaxar jag nu framför TV. I kväll är det nämligen Filmfare Awards! Det kan jämföras med Hollywood's Oscarsgala, men detta är såklart för Bollywood only! Denna fantastiska gala bjuder på underhållning av första Bollywood-klass! Fantastiska saris, glamourösa bollywood-divor, fantastiska dansframträdanden och självklart många spännande momens... vem blir Best Actor, Best Actress? Best song of 2007, best coreography? etc. ect.

Min gamla chaufför, som inte kör för mig längre, som jag inte sett på flera veckor ringde mig i morse:

- Hello Madame!
- Who is speaking?
- Madame is me, Wajid.
- Oh, hi Wajid how are you?
- Madame I just wanted to call you to remind you that today is Filmfare Awards!!
- Thank you Wajid, I am looking forwards to that all week!
- Yes madame, only that is why I wanted to call.

So Sweet!!

Nu back to Shah Rukh Khan and chocolate ice creem!


Här spenderar jag största delen av min dag!

image75

Äntligen har jag lyckats slänga upp en bild på mitt jobb. Ja, utsidan av mitt jobb i alla fall. En mycket modern byggnad som ni kan se. Insidan är till stor del lika modern, precis nyrenoverad! Förutom den delen där jag sitter. Vårt kontorslandskap ska renoveras i april. Då kommer vi tillfälligt att sitta i hemska små lådor innan vi kan återvända till vårt splitternya fräscha kontor. Förmodligen värt väntan!It's a different life.

Om jag skulle beskriva den största skillnaden mellan att leva och jobba i Sverige vs. i Indien så måste jag säga (med medhåll från många här) att det är ens humör.... alltså ens känslomässiga svängningar....

Hur kan jag förklara det?

I Sverige är allt välordnat, organiserat. Det är inte ofta som saker går käpprätt åt H%#??. Det lunkar på. Det rullar på. Mellanmjölk liksom. Det är inte heller så heller att man får de där lyckorusen var och varannan dag då man känner att livet är totalt fantastiskt och att man älskar allt och alla! Ens humör, ens liv ligger på en ganska medium-nivå.... Varken till eller från...

I Indien däremot är jag världens lyckligaste människa i princip varannan dag (eller någon stund under dagen) och samtidigt varannan dag är jag den mest olyckliga, förbannade, hatande människa som finns! Indien lockar fram extrema känslor i ständiga vågor. Lycklig, aggresiv, hata, älska, underbart, fantastikt, förjävligt..... allt under en och samma vecka eller till och med dag.

I fredags var en av de bästa dagarna på länge - Mitt liv var fantastiskt! Jobbet gick bra, vännerna är fantastiska, Indien ler mot mig och jag har en lyckokänsla i hela kroppen.
På lördagen hatar jag allt och vill åka hem.

Det är Indien. Du vet att du lever i alla fall! Det tar all kraft ur dig, men du vet att du lever!


Vinterkräksjukan i Pune?

Fy fasen vad jag mår skit! 7 timmars kräk marathon sen i morse. Kan inte äta inte dricka...

men nu mår jag lite bättre. Ätit en banan - hurra!


nackdelen med Indien alltså.... suck!