Hola Amigos! We are back!


Tillbaka igen i Staterna efter en himla fin semester! Mexico är fantastiskt. Över förväntan! Jag är dock dunderförkyld nu så innan jag berättar om vår fina resa så bjuder jag på ett smakprov i form av några bilder. Återkommer när jag känner mig bättre!









Paus från allt.


Jag är en mycket teknologiskt beroende person. Jag kollar min mejl 250 gånger om dagen typ, håller kontakt med vänner på Facebook, bloggar, sms'ar, skype'ar och så vidare. I Mexico, i vår lilla hydda, på den avlägsna stranden ska vi vara tacksamma om vi har elektricitet ett par timmar mitt på dagen! Mobiltäckning är bara att glömma! Internet är bara att glömma! Det är inte ens någon idé att ta med sig laptopen och knappt mobilen. Men jag ska försöka gilla läget och ta detta tillfälle till att verkligen ta en paus från allt det där. Den är nog mer välbehövlig än jag tror! Det är nog mycket nyttigt att stressa av totalt från all informations hets och kommunikations ångest och email addiction... Det blir en bra bok istället!

Som ni förstår kommer ni inte att höra något av mig på en vecka. Men efter det lovar jag att visa er en massa vackra bilder på Maya ruiner och sånt. Lovar, lovar.

Idag ska jag skriva, packa, gå till banken, gå till gymmet, tvätta och sen bär det av i morgon bitti. Klockan 10 på morgonen är vi framme i Cancún där vi har hyrt en bil. Sen ska vi köra 2 h söderut, längs kusten, tills vi kommer till lilla Tulum, som sägs vara en riktig pärla!

Adios amigos!!

1 day to go...


Ja det enda vi gör nu är att ladda inför Tulum, Mexico! Har inte hunnit med mycket idag... Cyklat runt i stan och gjort ärenden. Solen har lyst men vinden varit iskall. I helgen har det varit 17 grader och nu är det typ 10. Freezing! Så jag kan inte göra annat än att tänka på vita stränder och iskalla margaritas.

Som att det inte var färdigcyklat efter det så gick jag till gymmet och cyklade 1 mil! Ja, och det var inte ens jobbigt. Fasen vilken kondition jag börjar få. I lördags kväll cyklade jag också 1 mil och sen gick jag ner till basketplanen och spelade med N. Han har spelat och coachat basket i hela sitt liv så han är ett riktigt pro. Det var superkul och jag tvingade honom till att säga att jag verkligen hade potential, he he... Förutom att hänga på gymet så har vi inte haft för oss så mycket i helgen. Vi har mest varit hemma och lagat mat och myst.

Jag har börjat köra här i staterna eftersom jag nu fått mitt körkort från konsulatet. Det är lite skillnad att köra här i en fyramiljoners stad än i lilla Kalmar! En massa filer och avfarter och skit, men det går bra på något sätt ändå. N har köpt en splitterny Audi A4, eller rättare sagt hans företag har köpt den åt honom, som vi hämtade i helgen, och den var sweeeeet att köra. Natxo var nervös, men min parkering skulle jag kunna vinna medalj för!

I går kväll var jag ute med ett par tjejer på en vinbar runt hörnet. Det var granntjejen L och en kollega till henne och jag. Vi hade det supermysigt och vi ville aldrig gå hem, det var roligare att prova en massa viner och snacka! Kollegan, som liksom min granne också jobbar som stylist, fast i New York, hade rest en massa i Indien och vi hade 1000 saker att prata om.

Det var en liten uppdatering från mig! Allt är frid och fröjd alltså, ungefär.

xoxo




Happy B-Day Karin!


Grattis Pärlan! Önskar att jag kunde ha firat dig på plats, men hoppas att du fick en superfin kväll!! Love You Sweetie! xoxo








Happy Friday!


Idag har det vart en ganska så skön fredag. Har cyklat omkring på min lilla bike runt i stan och gjort lite ärenden. Vart på gymet (efter 1 veckas uppehåll!) och kört hårt och badat ångbastu. Nu relaxar jag och lyssnar på Madonna "Deeper and deeper" på högsta volym och väntar på att N ska komma hem om några minuter så att helgen kan börja!

Ikväll planerar vi att laga mysig middag, kolla på någon Pedro Almodóvar- film (måste öva upp min spanska nu!) samt äta stora mängder Ben and Jerrys "New York Super Fudge Ice cream". Annars blir helgen mycket mycket lugn. Blir till att ladda inför Mexico!!!!!! Är så taggad! Har köpt mig en Lonely Planet och ska läsa om alla korallrev och Maya ruiner nu!



Ha en bra helg vänner!

xoxo



Ja just det ja...


Nästa onsdag sitter vi på Karibiska Rivieran, Mexico och sippar Margaritas! Oh Yeah!!








... det är hit amerikanarna åker på semester, och jag är ju inte sen på att ta seden dit jag kommer!

Vi ska bo i Tulum på ett mycket enkelt eco-chict ställe som heter OM Tulum (som i det indiska mantrat). Där bor man i enkla cabanas (bungalows) med 20 meter till havet, och njuter av den avslappnade karibiska livsstilen, besöker Maya ruiner och ligger i hängmattorna bland kokospalmerna och läser. Jag kan inte beskriva HUR EXALterAd jag är exakt att få vädra min bleka hud i den exotiska värmen, men i alla fall väldigt väldigt mycket!!!! Jag vet några som gärna skulle följt med och soldyrkat och sluppit det kalla Sverige- vädret, åh vad jag önskar att ni var här och att jag kunde stoppat ner er i min resväska! Mina Sweetisar!

Det är helt fantastiskt att man faktiskt kan ta ett direktflyg från Philadelphia, som inte ens är dyrt och på 2,5 timmar är man nere i Mexico. Fantastiskt!!! Bikinin är inhandlad i NY, solhatt och solskyddsfaktor måste köpas, sen är jag ready to go!!





Hemma igen.


Känns skönt att vara tillbaka i Philadelphia efter en låång weekend i The City. Har vart så himla mysigt och vi har hunnit med så mycket! Idag var jag på två utställningar medan N var på sina möten. Det blev Weird Beauty - Fashion Photography Now International Center of Photography sen begav jag mig till Fashion Institute of Technology och deras museum som visade 1920/-30 tals mode i form av en utställning av den Amerikanska designern Muriel King som var Amerikas svar på Coco Chanel. Hade en mysig museum-dag och solen sken och säckpiporna ljöd. Ja, det går inte att undgå att det är St Patricks day i New York!



Photos: Tim Walker (en del av utställningen Weird Beauty)



Downtown New York



Café Café in Soho. Mysigt lunchställe där vi varit flera gånger.


Väggmålning i Soho, ser ni de två riktiga fönstren?


Ett av hundra mysig cafén i Greenwich Village.


Det ligger på Gay Street.


Vackra hus vid Washington Square Park i början av 5th Avenue.




New York University sprang vi förbi.





Greetings from NY där våren redan har kommit!

xoxo



A bar called Elsa.



Här ser man frisyren/färgen ganska bra, det är lite ljusare i verklligheten.


Vi var skötsamma och drack vatten till maten på Italienska Supper på Lower East Side.


En mysig bar på Lower East Side heter Elsa!! Vilken lycka!


De hade goda drinkar och snyggt golv. Denna hette Elsa's Cocktail. Klart jag tog den!



Let the weekend start!



Nu är jag äntligen på hotellet efter att ha spenderat hela eftermiddagen hos frisören. 4,5 timmar blev det och jag är super nöjd!! Bildbevis kommer! Nu är jag trött och hungrig och vi ska ge oss iväg om en halvtimma och äta en lugn middag och eventuellt en drink på det! En perfekt NY kväll alltså!

Enjoy Your weekend too my friends!!



Får finnas sånna dagar med...


Igår hade vi en fantastiskt mysig kväll med våra grannar Sid och Lauren som båda jobbar på
Urban Outfitters huvudkontor här i Philly. Vi drack Rioja, åt ost och pratade kulturskillnader. En svensk, en spanjor, en britt och en amerikan. En mycket internationell samling alltså. De ska också till New York i helgen och vi blev bjudna till L's födelsedagsfest på lördagen då en massa roligt folk kommer! Ser fram emot det! Stil-ångest att gå på fest med bara en massa mode-folk!

Hur som helst. Idag vaknade jag upp med två cementblock till ögonlock, och blev provocerad av min kära pojkvän som skuttade upp med en otrolig energi och gick till jobbet. Själv vet jag inte om jag riktigt har vaknat ännu! Och nej nej nej, det blev inte för mycket vin... jag drack max två glas! Jag tror att det var att jag tränade som en idiot igår och sen inte åt så mycket. Herregud, kan någon amputera mitt huvud idag jag dööööööör, värsta huvudvärken jag någonsin haft!!
Mitt enda mission idag: hämta kemtvätten, köpa vatten, packa för NY. Undrar om jag pallar.....


Rustikt mys i NYC

Jag har nu varit i Philadelphia i mer än en månad och So far so good!! Jag trivs. Men hur mycket jag än gillar Philly så kommer New York alltid att vara # 1 i mitt hjärta av usa's städer. Jag älskar pulsen i staden, alla människor och gula taxibilar, den rustika miljön med tegelväggar och brandstegar på fasaderna. Därför ska vi göra en liten weekend till helgen, eller det blir nästan 5 dagar faktiskt. Vi åker fredag morgon och kommer tillbaka på tisdag kväll. Det tar ju bara cirka 2 timmar att köra från Philly till NY så det är ingen långfärd precis! N ska på någon miljö- konferens med Al Gore bl a på måndag eftermiddag och på tisdag så då får jag roa mig själv lite. Men det är ju New York - det finns alltid något roligt att hitta på!! Dessutom får hans företag betala hotell-notan och det tackar vi och bockar för!

Vi har just bokat hotellet och det blir en riktig hotspot den här gången. Coolt, rustikt och mysigt i Downtown/Soho distriktet, ganska nära Wall Street.
Gild Hall Thompson heter det och är designat av Jim Walrod. Me likey! På fredagen ska jag klippa mig på Bumble&Bumble, på lördag ska vi vintageshoppa i Soho. Längtar till helgen med andra ord!





Är det ett bibliotek är det en bar? Det är en bok-bar! Passar en passionerad skribent som jag själv!




Hotellet verkar oh so cozy!



Wall Street ligger ganska nära hotellet.


Helgens synder




Vårens första utomhus-lunch. Crabcake med fries.




Bloody Mary till söndagsbunchen.




Lite gnällig bara, inget farligt...


Det jobbigaste för mig med hela min led- /muskelvärk och den trötthet den ger är att man ser så jäkla pigg ut! Jag älskar att styla upp mig själv och fixar gärna längre med hår och make up på de dagar då jag känner mig som mest trött och har mest värk. Detta är inte bra. Folk förstår inte hur man kan se så pigg ut och ha så ont...samtidigt. Det blir krock i hjärnan. Bandage förstår folk, rullstol förstår de. Superstylad+jätteont...ingen fattar nåt.

Jag verkligen hatar att behöva förklara för nya bekantskaper att jag inte kan gå långt, att jag måste sätta mig ner, att jag blir trött osv. Och ibland känns det som att ingen tar det på så himla stort allvar. Ibland föredrar jag faktiskt att inte säga någonting och bara låtsas att jag är lite trött och lite lat (typ för att jag åker hiss 1 trappa). Men det är ett dilemma det där. Jag vill att folk ska fatta att jag har ont, att det är jobbigt, men samtidigt hatar jag när folk ska tycka synd om en och så.

Idag blev jag yoga road kill på Yoga Studion. En av yogalärarna som jag inte gillar körde igång stenhårt (innan vi ens gjort solhälsningen) och plötsligt snäpper det till i mina axlar och jag kan inte röra mig för smärtan. Jag börjar nästan gråta av rädsla att det inte ska gå över, att det ska bli en sån där långdragen historia som drar ut en månad eller så. Jag rusade ut därifrån skräckslagen. Gick hem och vilade. Känns lite bättre nu, kan röra mig och så men har väldigt ont. Trist. Deppigt. Så känner mig lite gnällig idag.

Då är det tur att man har en familj som piggar upp en på Skype genom att fjanta sig och skoja så att man bara glömmer alltihop! Love u!!

Special Bollywood Delivery


I morse kom N hem från Indien. Trött såklart efter en lång lång resa som började från Chennai i går. Jag fick Special Bollywood Delivery! Vogue India med Slumdog Millionaire stjärnan Frida Pinto på front page, Harper's Bazaar India med Bollywood stjärnan och favoriten Kareena Kapoor på framsidan. Sist men inte minst fick jag Dostana - en ny Bollywood rulle med Priyanka Chopra, Abhisheek Bachchan och John Abraham i huvudrollerna. Det blir Dostana + glass + mys ikväll det kan jag lova!!!








Yogalicious


Jag har verkligen blivit beroende av gymet. Yogan då mest, och ångbastun. Det är inte så konstigt att jag är där 4-5 dagar i veckan. Idag provade jag på Yoga Studions Meditationspass och var mycket nöjd. Jag förvånades av min egen förmåga att kunna stänga av alla tankar och bara meditera i 30 min. Min yogalärare/meditationslärare är deikerad men inte överdriven vilket jag uppskattar. Dvs inga indiantrummor i bakgrunden och mambo jambo. Men hon tänder gärna en rökelse i studion och börjar passet med ett gemensamt
AUM. Sedan följde 60 minuters Ashtanga Yoga och hennes pass är som sagt inte att leka med. Men svettas och kämpar! Men jag gör framsteg!! Jag var så glad idag att mina ben börjar mjuka upp sig lite och att jag känner mer stabilitet i rygg/magen. All träning börjar betala sig.

Idag har det varit så fantastiskt väder, omkring 16-17 grader och strålande solsken. Jag spatserade omkring i en vårklänning och solglasögon, underbart! Det är helt otroligt hur vädret svänger här, jag har haft ont i huvudet 3 dagar i rad nu och jag vet att det är väderväxlingens fel. Från vinter till vår på ett par dagar! I morgon bitti kommer N hem igen från Indien, skönt att ha honom tillbaka och skönt att det är helg!


Kalla soliga vårdagar


Dålig på att uppdatera är jag. Jag vet. Ska bättra mig, men jag vill ju heller inte tråka ut era stackars ögon med ovesäntligt dravel. Jag ville bara skriva när jag har något att skriva så att säga. Anyhow. Vad har hänt sen sist? Under söndagen drog en snöstorm in över staden och täckte Philadelphia och New York med över 10-15 centimeter snö och vi har fortfarande minusgrader, men dock strålande solsken. Ganska stor kontrast mot förra veckan då det var upp emot 15-17 grader!

Min granne har visat sig vara världens mysigaste New York tjej, lika gammal som mig, och jobbar som stylist på Urban Outfitters huvudkontor som ligger här. Vi kommer nog hänga en del, skönt att jag hittat en GF nu! Andra grannen, en ung kille som är läkare, var också jättetrevlig. Vi träffades alla över lite vin och ost häromdagen, mycket trevligt att hänga lite nu när jag är själv. N är fortfarnade i Indien, men kommer hem en dag tidigare, dvs på fredag morgon. Längtar!

Jag har tränat med min PT för andra gången och det funkar bra. Känner mig bättre i lederna för varje dag. Bästa citatet från passet igår : Do you feel your butt burning?? Good! Han lyckas nog få mig att få eld i baken, jag lovar!!

Jag har kommit igång ordentligt med skriv-takten. Jag har ett bra tempo när jag väl sätter mig ner och skriver. Har väl 10% av utkastet klart...eh.....betyder att det kommer ta 18 veckor till att få klart utkastet. Sen är det finjustering och sånt. Hmmm.... får inte tappa tempo nu.

Annars inget nytt!

My week



Det har varit en vecka med ganska lite bloggande (fram tills igår) så jag tänkte ge er en mini-version av min vecka som kompensation.

Måndag: N jobbade hemma och vi gick till gymet tillsammans. Jag gjorde ett pass i Ashtanga Yoga. Resten av dagen satt vi på vårt mysiga café, drack chai-latte och jag skrev jag på min bok och drömde mig tillbaka till Varanasi i Indien. Sen gick jag hem och låg och läste om korruptionen i Indien tills jag somnade. N var på Wharton och studerade.

Tisdag: Träffade min personliga tränare Andrew för första gången och gjorde en total genomgång av min hälsa som var förvånande bra bortsett från mina ledproblem. Efter 2 timmar på gymet firade jag med att bjuda mig själv på lunch på ett mysigt ställe där jag satt och läste. Efter att ha skrivit hemma i några timmar spenderade jag kvällen läsandes om Indiens kastsystem och om Daliternas situation. Skrämmande läsning.

Onsdag:
Jag fick mycket gjort och skrev effektivt. Hade sjuk träningsvärk och ont i nacken så relaxade lite. Det var vårväder, 12 grader och sol så jag gick ut en runda. Hamnade av någon konstig anledning på Macy's skoavdelning där jag provade söta Betsey Johnson skor och sen gick jag vilse (JA, INNE i Macy's gick jag vilse, jag veet). På kvälle åt vi middag på Mixto, en sydamerikansk restaurant, med vänner till N. Jag drack vatten.

Torsdag:
Jag gick till gymet och gjorde ett yoga pass med min favorit-yogalärare, försökte göra standing split men det gick inte denna veckan heller. Låg i ångbastun och pustade ut väldigt länge. Sen skulle jag egentligen hem och skriva men av någon konstig anledning råkade jag hamna inne på en
vintageaffär och kom ut med ett par indian inspirerade klackar. På kvällen kollade vi på en Hollywood rulle och åt Ben & Jerrys glass i stora lass.

Fredag:N behövde inte vara på jobbet så vi gick till gymet. Jag körde ett styrkepass och sedan gick vi och åt min favorit mexikanska sallad på El Vez. Det var 16 grader ute. Sen skulle vi åka och kolla på en bil men vi körde vilse och hamnade i ett av USA's farligaste förorter bland mycket suspeka trailerpark områden. (N hindrade mig från att veva ner rutan och skrika: don't shoot us! till några gangsters) På kvällen klädde vi oss i våra finaste kläder och gick till XIX (nineteen) och åt en fyra rätters middag som började med Chapange och ostron. Sweet! Mycket jet set!

Lördag:
Vaknade av att solen lyste in genom fönsterna i taket ovanför sängen. Åt brunch på vanliga stället, det blev American pancakes med maple syrup och raspberry jam! Yum! Jag var jätte-trött och glömde bort att jag skulle ringa Gisela, Aisha, Lisa-Lo och Karin i Malmö! Förlåt tjejer!! You know I love you!! N packade och åkte iväg till Bombay. Jag tog en lugn kväll hemma med glass och film.

Söndag: Idag vaknade jag ganska utvilad och nu sitter jag och dricker Darjeeling te, bloggar och lyssnar på Buena Vista Social Club. Ikväll ska jag över till granntjejen och dricka vin, det ser jag fram emot!!

Detta var väl det om den här veckan då. Det ointressanta har jag strukigt typ som att jag hade väldigt ont i nacken och ryggen i början av veckan men det blev bättre och bättre och på torsdagen kände jag mig som en levande människa igen.



Råkade bara slinka in på Buffalo Exchange....


Ha en skön söndag vänner!