Äntligen lugn och ro på en solig terass!

Söndag eftermiddag, sitter på en fantastisk terass med utsikt över floden som rinner genom Pune. Bikini, 30 grader sol, jordgubbar m soyamjölk och musli... väldigt relaxat alltså! Men ska innan jag förklarar hur jag hamnat här på denna terass berätta lite om helgen.

På jobbet finns det en hel del Belgare, de är mycket trevliga. I fredags var vi ute och åt middag och festade på en av nattklubbarna här och shakade loss till Bollywood-hits. Det var grymt! I lördags var vi ute och åkte hoj, ja jag är inte direkt förtjust i motorcykel i indisk trafik, men men.... Åt lunch etc, trevligt. Lördags kväll var det Beglisk afton+jag. Vi var hemma hos en av Belgarna och grillade. Han bor själv i en gigantisk våning mitt inne i stan. Det är 5-6 rum, 2 gigantiska terasser, 4 badrum, etc etc. Mycket fint. Denna lägenhet har jag nu lyckats låna i en vecka då killen är på business-trip! Så nu sitter jag här på terassen och är mycket nöjd för tillfället.

Min egen boendesituation får jag väl ta tag i under veckan. Men det är så himla skönt att just nu bara få lite lugn och ro! Inga indiska kockar som springer runt: Chai, madame? Coffee? Madame want soup? Inga idli till frukost. Har precis varit på Food Bazaar nu (indiska Ica) och handlat musli, mjölk, youghurt och allt sånt som man vill ha. Nu har jag lite mer energi att ta tag i jobbet, ta tag i boendet etc.  

Skön söndag med andra ord!


The Central Institute of Bee Research and Training

Jag måste först och främst påpeka att mitt Guest House ligger granne med ett mycket intresant ställe: The Central Institute of Bee research and training. Det verkar ju mycket spännande, varje dag när jag åker förbi så funderar jag på vilken slags training de där bina får? Lär de dem att flyga i fina cirklar? göra loopar eller steppa kanske? Indien är ett fantastiskt ställe som ni säkert förstår!

Jaha, de senaste dagarna har annars varit lite upp och ner. Samtidigt som jobbet känns mer och mer intressant, roligt, spännande och utmanande för varje dag som går så har också min boendesituation visat sig mer och mer vara en katastrof.

Det är som sagt folk här hela tiden, just nu är det tre indiska killar som jag delar lägenheten med, samt 2 kockar som bor här 24/7 (om vi skulle vilja ha en kopp te kl. 03 på natten till exempel). Men som sagt, man är aldrig själv... sååååå jobbigt! Dessutom gillar jag inte maten särskilt mycket, eller tja... har inte haft så mycket aptit. och mitt rum är iskallt, för det är ingen isolering och på natten är det typ 10 grader. Det funkar i Sverige där man har riktiga täcken, men här sover jag med en liten tunn filt (och alla kläder jag äger!). Inget varmvatten,..... Ja, jag behöver nog inte föklara mer än så... så nu ska jag flytta...

Suck! Indiska mäklare.... dubbel-suck. Var ska jag börja... Var runt igår och kollade på lite möblerade lägenheter men alla var fula, dåliga och dyra. I indien finns det inget mitt-emellan riktigt. Antingen bor man ganska skruttigt för 3000 kr i månaden. Eller bor man i västerländsk standard för 20 000 kr i månaden. Nej jag skojar inte.... jättemärkligt!

så jag vet fortfarande inte riktigt vad jag ska göra...

Nu ska jag glömma mina bekymmer och gå på SPA på Le Meridien och få De-stress Massage och en Facial.Jobbet

Nyss hemkommen från dag 3 på jobbet, har fått många nyfikna frågor från er så nu måste jag ju rapportera! Det är jätteintressant och jätteintensivt! Jag har blivit mycket väl mottagen av alla här och vet och känner att jag kommer att trivas jättebra! Det är totalt 1400 anställda på Atlas Copco Indien men runt 400 i Pune tror jag och i mitt kontor är vi väl 40 ungefär. Första dagen gick jag runt och hälsade på alla (40) men jag kommer inte jobba så mycket med dem. Jag kommer först och främst att jobba med att utbilda de som är Project Managers och bygga upp deras projektorganisation här, det är liksom nummer 1 på min gigantiska lista.

Mitt arbete (i tätt samarbete med Country Manager och Customer Relations Manager) kommer bli att utveckla de olika processerna inom organisationen för att ge bättre service åt våra interna kunder. Jag inser idag att det kommer att bli som att bestiga Mount Everest. Just nu är det verkligen att börja från noll som gäller och sedan bygga upp någonting, steg för steg. Det är så komplext här och man är van vid att allt är så strukturerat och välordnat i Sverige! Det kommer att bli en utmaning! Kontoret är väldigt litet och enkelt! Folk sitter i princip på armlängds avstånd. Men mig har de naturligtvis satt intill ACn och jag har ganska gott om utrymme. Lite så känns det som att de alla tycker att jag kommer från mars, från en annan planet! Jag kan titta upp från arbetet och inse att folk sitter och stirrar på mig, väldigt störande! Tur är det i alla fall att jag kan hindi. Allvarligt talat, annars hade jag varit helt exkluderad från allt som händer här! Visst att det officiellt kontors-språket är engelska, men det är ju hindi alla pratar.

Kontorstiderna är cirka 08.45-18.00 men det är mycket jobb så jag har kommit hem från halv åtta, åtta varje dag. Måste vänja mig lite vid dessa nya tider. Middagen serveras kl. 21.00 varje dag till exempel?

Jag har ett mobilnummer nu som ni kan nå mig på vilket är +91 9923 029 235.

Framme!

Da var jag framme da! Antligen!

Sitter just nu i ett litet skruttigt internet cafe i 24 gradig varme medan solen haller pa att ga ned utanfor, i trafik kaoset utanfor. Det luktar curry och avgaser... Nu kanns det att jag ar i Indien! Antligen!

Det har det namligen inte riktigt gjort innan! Kanske ar det for att indien for mig inte riktigt ar
hotel Hyatt i Bombay dit jag kom igar nar jag landat! Snacka om LYX! Det var nog bland de finaste och lyxigaste hotellet jag bott pa.

Idag kom min chauffor med min bil som jag ska ha nu, en Toyota suv. Mr. Rahul var en valdigt blyg och valkammad indier som var artig nog att nastan inte prata nagonting med mig pa de 3 timmarna det tog till Pune. Men ett litet leende fick jag fram nar jag (pa hindi) bad honom satta pa Radio Mirchi med senaste Bollywood hitsen!

Val framme i Pune har jag endast hunnit med att installera mig i Atlas Copcos Guest House,... som egentligen ar mer som en lagenhet (gigantisk) i ett fint bostadshus. Jag har ett rum som ar enkelt men har det jag behover sasom AC, balkong, sang, soffa, eget badrum, TV etc. Vi har en kock ocksa Mr Anand som lagade lite lunch nar jag kom och som frgade ut mig om mina matrutiner... Vi kom fram till att omelett var en bra frukost och dal och chapati var favoriten till kvallen! Verkligen trevlig man det dar!

I morgon bli forta dagen pa jobbet! Spannande! Har redan pratat med han som ar Country Manager 2 ganger idag da han forsakrat sig om att allt gatt bra for mig! Nu maste jag nog hem och se om jag kan fa mina skjortor strukna, det ar val bast att gora ett gott intryck nu!

Vi ses snart pa bloggen igen!


PUNE - Here I come!

image46

Jaha då var det dags! På lördag morgon 19 jan åker jag då till Indien igen! Syftet är att jobba på Atlas Copco i Pune som ni alla säker redan vet om! Det blir ett begränsat projekt på 2 månader inom Customer Relations till att börja med, vilket känns ganska skönt. Liksom lagom att komma dit och kolla in läget i 2 månader och se hur man trivs! Sen får vi se vad som händer, kanske blir det ett år till efter det. Men jag ska inte tänka på det nu. Jag älskar att planera, men jag tror att situationen kräver en "en dag i taget"-approach!

Jag ska försöka blogga mycket och lägga upp roliga bilder. Tyvärr kommer jag nog jobba grymt mycket och jag är inte säker på om jag kommer att ha Internet "hemma" (dvs det hotell jag kommer att bo på i 2 mån). Men jag ska göra mitt allra allra bästa!

Nytt för bloggen i år är att det krävs ett inloggning och lösenord för att komma in. Anledning är att jag vill känna mig trygg i att lägga ut bilder och information som tel nr etc. Detta är en blogg för att hålla kontakt med familj och vänner och inte för att varenda googlare ska få total inblick i ens liv! okej lite nojjig är jag... men ändå!