J was here...

... and it was fab! Vi har haft det så kul och catchat up så mycket! Ni förstår, det är inte lätt när ens BFF's alla är på andra sidan Atlanten. Nu har jag fått en energi-boots, kreativitets-boost och love-boost! Härligt!

 

Fler bilder på Facebook.

 


Happy Thanksgiving!!


Nu drar vi till New York och firar!!


Weekend


Så var det fredag igen då. Jag har inte gjort något vettigt den här morgonen men ska ta tag i saken nu och gå ner med min laptop till fiket på hörnet och skriva lite. Natxo är påväg hem trots att klockan bara är ett för att hans snälla flickvän, eller vänta... wife-to-be, har bokat en massage åt honom vid halv fem :)

Ikväll ska vi på Ballet X som är en sorts modern version av klassisk ballet. Sist vi såg dem dansade de till Portishead och det var så vackert och musiken var så bra att jag grät. ha ha! Hoppas det blir lika bra ikväll!

På söndag morgon så kommer Johanna hit till Phila! Vi ska ha det grymt tillsammans - äntligen får jag visa henne vårt Philly och New York! She will like it! Jag har haft en shopping-detox här på några veckor (eller vänta nu ljög jag), okej på någon vecka, så jag ser fram emot att gå loss på alla vintage affärer i New York och Brooklyn i nästa vecka. Dessutom är det ju Thanksgiving nästa vecka och det är klart att Amerikanarna firar det med en konsumtions-fest utan dess like! Mellandagsrean kan slänga sig i väggen - på fredag är det Black Friday som betyder insanely god deals överallt!

So long!



yoga/writing/reading


Jag har FORTFARANDE träningsvärk från yogan i måndags. MÅNDAGS! Igår vågade jag mig tillbaka till gymmet och körde ett konditionspass. Idag blir det yoga igen. Vinyasa Yoga den här gången. Det märks att jag inte är helt i form kan man säga. Men jag har all tid i världen att återhämta mig nu så ingen stress. Och under tiden så pysslar jag med andra roliga projekt. Bland annat så har jag återupptagit skrivande på min bok som jag började skriva i våras och konstaterat att jag skrivit klart mer än 30 procent. Det är väl en bra början?

Jag läser mycket också för att få inspiration, och det funkar oftast. Eller låt mig säga såhär; beroende på vilken bok jag läser så blir jag antingen inspirerad och skriver så att pennan glöder, eller så vill jag lägga ner hela skiten.

I våras när jag skrev och samtidigt läste Salman Rushdies "Clownen Shalimar" så var jag så imponerad av hans story, research och brillianta språk att jag bara blev deprimerad då jag själv satte mig ner för att skriva. Jag kommer aldrig att kunna skriva så bra, så smart. Men om jag däremot läser mer "okomplicerade" böcker som mer beskriver en story som är välberättad men kanske inte på nobelpris-nivå - då blir jag mer inspirerad: Jag kan också! Jag vill också berätta min story!!

Jag kommer inte ihåg vilken författare som sa att: Det finns inga synonymer - det finns alltid ett ord som är bäst lämpat för det man vill beskriva. Det där är så sant. Synonymer har ju aldrig exakt samma betydelse och jag är en person som lätt kan fastna för att exakt hitta rätt ord. Inte ett ord som beskriver - utan det enda rätta ordet för just den meningen. Det gör att jag skriver mycket långsamt! Men jag ska ändå försöka att inte trassla in mig allt för mycket i sånt och försöka avsluta boken inom en inte allt för avlägsen framtid.

Ph: flickr


I'm yoga roadkill today


Idag betalar jag priset för att jag inte tränat Ashtanga Yoga på hurlängesomhelst! Blää... ont i hela kroppen efter gårdagens pass, vilket också påminnde mig om varför jag har bojkottat just denna yogaläraren under en längre tid. Han börjar passet med att säga: Today we're gonna start with hand-stand. Kul skämt tyckte jag ända tills folk omkring mig verkligen börjar stå på händerna. Ursäkta mig men vad hände med solhälsningen?

Men det var skönt ändå att köra ett ordentligt pass och i morgon blir det nog ett till. Måste ju komma tillbaka i form nu med både vila och träning. Nästa vecka har jag nämligen besök av världens bästa katt - Meeeow... Johanna, aka. kitty-twin, kommer hit och hälsar på! Vi ska ha sjukt kul här i Phila och i New York där vi ska fira Thanksgiving, shoppa seond hand, leta brudklänning till mig, festa och bo i en lägenhet som vi hyrt ungefär vid Flatiron Building. Fantastiskt! Längtar efter söndag då hon kommer.

Flatiron Building NYC. Ph: flickr


Min söndag i bilder


Jag är förundrad över hur det kan vara så varmt och soligt fortfarande här i Philadelphia och New York. Jag är så van att November är lika med kyla, mörker och 3 timmars dagsljus bestående av molnigt, grått intetsägande väder. Här har det visserligen regnat lite ibland, men det är soligt och klarblå himmel var och varannan dag. Varmt är det också, så varmt att folk fortfarande går ute i sandaler och lämnar jackan hemma! Det är runt 20 grader - som augusti i Sverige typ. Nu ska jag ge er lite bilder på vår Söndag.

På söndagen vaknade jag upp tidigt och det första jag tänkte var frukost. Natxo var duktig och gick till gymmet.

Jag åt frukost och pratade med brorsan på skype i soffan.

Vid lunchtid hämtade vi lite nudlar och pasta och gick till Rittenhouse Square.

Härligt tyckte Natxo (trots att han skeptisk ut här!)

Mysigt tyckte jag och slängde av mig skorna och kröp upp på en bänk.

Parken var full av höstiga färger....

... och av lekfulla hundar

Härligt i solen!



Sen blev längtar efter Moderslandet för stort och vi var tvungna att åka till The Kingdom of Småland - IKEA.
Där hade de julbockar och glögg, men vi kom därifrån med ljus och servetter som vanligt!

På kvällen var jag för trött för att fota men Natxo lagade middag till mig med Hälleflundra och vin. Himmelskt!
Bra helg har det varit!

new plans


Senaste månaden har varit så händelsefull, rolig, lärorik, intensiv och jobbig på samma gång. Jag har börjat jobba som stylist, stylat modeller på photoshoots varje dag, komponerat roliga outfits och haft otroligt kul i studion med mitt team. Jag har älskat det! Samtidigt så har min kropp sagt ifrån och varje dag har varit en kamp mot smärtan. Det har varit mycket gråt och tandagnisslan. Jobbet har varit otroligt fysiskt krävande och jag har stått upp hela dagarna vilket varit döden för mina fötter och min rygg. Jag har inte kunnat gå till gymmet för jag har haft så ont. Tillslut så gick det inte längre och jag sa upp mig. Det kändes skit-tråkigt och de var lika ledsna som jag. De sa att de vill ha mig kvar på Urban för att de tycker att jag har talang, jag fick mycket positiv feedback, vilket var kul! Så vi får se vad som händer nu men det finns möjligheter både på Urban Outfitters och utanför. Jag har ju New York runt hörnet också!

Jag är positiv, för detta är en erfarenhet som har öppnat dörren till en helt ny branch och jag har fått kontakter för att fortsätta i samma bana. Känns spännande!

Lite inspiration från franska Vogue.


Styling-by-me

 


Söndag


Koncerten var lyckad igår, det var jättemysigt och de var grymma som förväntat!

Idag har vi suttit ute och ätit lunch, det var 21 grader och strålande sol och folk gick i shorts och t shirt och flip flops! Är det verkligen november??




Kronos Quartet concert

Jag tittar ofta in på The Kimmel Center, som är ett välkänt konserthus för klassisk musik, för att se om de har några intressanta konserter. Jag har ju alltid älskat klassisk musik och har tyvärr gått på alldeles för få konserter (de har en tendens att vara dyra). The Kimmel Center ligger i princip mitt emot vårt hus, grymt bra läge! I morse såg jag att The Kronos Quartet ska spela i morgon och att de bara fanns ett fåtal biljetter kvar. Jag köpte direkt två - jag har älskat Kronos Quartet sen 2005 och min första skiva med dem var en skiva där de spelade hits från Bollywood. Kan ni fatta vad grymt - klassisk musik med fiol och cello som spela Indisk Bollywoodmusik. Fascinerande.

De spelar ofta covers och tolkar dem på sitt eget exprimentella vis, ofta med en österländsk touch. De använder udda instrument och gör sammarbeten med intressanta artister. Jag började lyssna lite på deras senaste album, Floodplain, och det låter mycket bra. Tips! Nu är jag superexalterad inför i morgon!!


 

Lyssna och njut!

 


Styling from last weeks








hösten är här

Helgen var regnig och varm, mellan 15-20 grader. Alla träd i Rittenhouse Square har blivit gula, röda och bruna men vi satt ändå ute och åt take-away-thai i parken på lördagen och gick inte förräns det började dugg-regna. Då gick vi hem och åt glass och tittade på film medans det riktigt hällde ner utanför. Hösten har verkligen kommit till Philadelphia. Nästan varje dag ser vi en fantastisk solnedgång då himlen färgas i alla toner av rosa, orange och lila och nästan ser ut att brinna upp.

På söndagen åt vi brunch på vårt Mexicanska ställe och handlade, tvättade och såna nödvändiga tråkiga sysslor. Sen pluggade Natxo, han gör ju en utbildning på Wharton samtidigt. Jag gjorde inget vettigt. Vilade och kollade på Glee! Första helgen på länge med bara lugn och ro, inga planer vilket har varit väldigt skönt. Jag känner mig inte i form, jag bara sover och vilar hela tiden så jag behöver det.