R.I.P Michael

Min första och enda pop idol finns inte mer. Jag har älskat Michael Jackson ända sen jag var 7 år. Jag har köpt, lyssnat och sjungt alla hans plattor ändå från Jackson 5 till Invincible. Varje låt har en särskild betydelse och jag kommer alltid att älska hans musik, beundra hans otroliga talang, han var en entertainer i en egen klass. Det är ofattbart att hans liv blev så kort och jag är så otroligt ledsen för hans familj, vänner och barn. Hans musik är odödlig och kommer att finnas med mig för alltid. Rest in Peace Michael.


(Ett par veckor sedan i L.A)

urban outfitters inc.


Jag kan äntligen göra officiellt vad det är jag har pysslat med under sen sena halvan av våren i USA: Jag sökt jobb på
Urban Outfitters huvudkontor i Philadelphia. Jag har varit på 4 stycken flera timmar långa intervjuer med VD och ägare, stylister och andra chefer, HR och allt möjligt. Jag har snickrat ihop en "inspiration book", ett slags antagningsprojekt samt ett mindre projekt rörande accessoarer. Men nu är det klart: jag fick jobbet som stylist, ett heltidsjobb där jag kommer att styla modefotograferingar i prncip varje dag. Jag kommer att boka modeller, se till att fotograf, hår och make up stylister gör vad de ska. Det blir ett litet team att hålla reda på! Jag kommer förmodligen också att vara engagerad i att spana in nya trender när det gäller alla accessoarer (minus skor). Vilken dröm!

Urban Outfitters hette från starten "The Free People's Store" då den grundades 1970 i Philadelphia. Därefter ändrades namnet till Urban Outfitters. På senare år introducerade de även varumärkena "Free People" och "Anthropologie". Urban Outfitters finns idag på 140 platser runt om i världen och är ett mecka för modeintresserade ungdommar. Anthropologie och Free Poeple finns idag endast i USA med en Europalansering finns i tankegångarna. Jag ska jobba med Free People och det känns helt rätt. Free People stilen beskrivs oftast som färgglad, eccentrisk, kreativ och "boho-chic". De tar ofta sin inspiraion från nordindien och producerar mycket av sina kläder och smycken i Bombay. De går dock mer och mer ifrån sina "hippie-rötter" mot ett mer och mer "Europeiskt" mode. Det är väl där jag kommer in i bilden antar jag! De gillade helt enkelt min stil, min business bakgrund samt min Indienkunskap. Själv är jag i eld och lågor! Kan knappt vänta tills jag får börja jobba där i september!!!! Lovar att bloggen får hänga med också!



Huvudkontoret ligger i hamnen och består av 5 gigantiska industrilokaler.











Sverige, Midsommar, myshelg, glasbruksrunda...


ok, jag lovar, jag ska inte lägga ner bloggen under sommaren, jag ska uppdatera! Det känns ju bara som att det händer så lite här, så vad ska man skriva om? Men jag har ju faktiskt inte berättat än om den fina lång-helgen jag och N hade tillsammans här i Kalmar med familjen!

Han kom hit på torsdagen då vi bums åkte och gosade med lilla knytet borta på Ängö. Vi hade med oss present från Little Marc (Marc Jacobs barnkläder) från New York, någon måste ju uppmuntra Hildas fashion-intresse, och det ska börjas tidigt!
På fredagen var det midsommarafton och då fick vi inte en lugn stund. N och pappa byggde en midsommarstång och jag bakade jordgubbstårta som var hög och mastig! Vi åkte bort till Skälby 4-H gård där vi möte upp både den ena och andra släktingen som tittade på folkdans och på små grodorna. Vi matade kaninerna och hästarna med knäckebröd också.

På kvällen blev det fest med familjen och nära vänner till oss. Sill, nypotatis, nubbe och sång. Sen blev det fisk och sallad och jordgubbstårta. Jo just det, vi dansade visst lite också runt vår stång. N var mycket förvirrad när vi lekte björnen over och jag plötsligt "vaknar" och börjar jaga honom runt gräsmattan! Det var en mycket lyckad kväll!!



På lördagen mötte vi upp Karin och åt en mysig middag på Ernesto. Sedan drog Kalmars nightlife igång och vi förfasade oss över bristen på stil och vett hos ungdommarna. (Jag är verkligen gammal nu!). N konstaterade att min känsla för stil har jag i alla fall inte fått härifrån! Men det var i alla fall kul att sitta hela kvällen på uteserveringen och prata och mysa tillsammans!

På söndagen drog vi ut på roadtrip... vi började med Orrefors. Där fyndade vi en massa fina skålar, assietter och saker till vårt loft. Sen blev det Kosta och samma sak där, lite fynd på Iittala och en Acne-kjol i Outleten. Sen hem igen. Där var det grillning på gång och Jonas och Linda och Hilda kom över och åt med oss. Vi kollade på bilder från bröllopet och deras honeymoon i Paris medan Hilda sov på min mage. På måndagsmorgonen åkte han vidare till sin familj i Spanien.




that's all for now!

xoxoxoxo


SOMMARLOV!






Farväl Phila


Idag sätter jag mig på planet ffrån Phila för att i morgon vid lunch-tid hamna på Arlanda! Ska bli härligt att spendera sommaren i Sverige och umgås med familj och vänner (och speciellt nya familjemedlemmar: min brorsdotter Hilda såklart!). Jag kommer stanna i Stockholm över helgen för att fira Johannas Master-examen med dunder och brak! Hurray!!!

Sen på söndagskvällen tar jag mig till Kalmar. Där blir det midsommars-förberedelser och självklart kommer också N till Kalmar för att fira med oss! Hans första Midsommar - oj vad han ska få dansa små grodorna och snapsa och äta sill! Vi ska visa honom!

Ser fram emot att träffa er alla under sommaren och mysa och skvallra och ha det fantastiskt!

xo




L A Part II


mer bilder vill nu ju se. Visst?












L A
















Bilder från helgen ifrån Santa Monica, Rodeo Drive Beverly Hills, Hollywood, Fairfax Fleamarket, Mullholland Drive och Sunset Bulevard.

Vår helg har varit underbar. L.A har varit över förväntan!

Nu tillbaka till Philly och på onsdag kväll vidare till Stockholm.

90210


Nu är vi här i Beverly Hills och njuter för fullt av L.A. Igår åkte vi ut till Santa Monica och strosade runt ute på piren och tog en mycket casual middag där. Det var mysigt med gågatan, 3rd street, och Ocean Avenue och vi njöt av atmosfären trots att vinden var kallare än förväntat. Det är ju ändå California, borde ju vara hetta! Men det är till och med kallare än Philly nu... runt 20-25 grader skulle jag säga.

Idag åt vi brunch i Beverly Hills och shoppade lite på Rodeo Drive. Eller rättare sagt N shoppade på Rodeo Drive och jag var smakråd. Sen drog vi förbi Sunset Blv vilket inte var någon höjdare ner mot Hollywood. Där var det galet. En massa galna utklädda människor, mängder och turister som flockades kring "The Hollywood walk of fame". Vi tog lite bilder och drog snabbt vidare till Melrose Avenue där jag shoppade på American Vintage medan N tog en drink på ett mysigt ställe brevid.

Ikväll ska vi ut och festa, det måste man ju göra när man är i Hollywood. Vi får se vart vi hamnar!

Njut av helgen och fira Sverige idag åt mig med!!!!!

Beverly Hills here we come!


I morgon tar vi en mini-semester och åker till L.A. Det ska bli kul att se lite av the west coast. Få lite Hollywood glamour och beach dagar i Santa Monica och Venice Beach. Vi är hemma igen på måndag kväll. Rapport utlovas!

På onsdag åker jag till Stockholm!


NYC


Har haft en jättemysig helg i New York. Kom på lördag morgon och vi drog direkt till Central Park med några bagels och lite iste och satt och lunchade i skuggan och kollade på barnen som spelade baseball. Sen tog vi den vanliga rundan på Bleecker street i West Village och shoppade lite och fikade på stamhaket Angelique.

På kvällen ville vi prova en ny restaurant, det blir så lätt att man bara tar sina gamla favoriter. Detta ställe skulle tydligen vara det nya trendiga hotspot för fashion kids och the incrowd och bla bla bla... Tja.. varför inte prova? Stället var hur mysigt som helst. Det var väldigt avslappnat och så, och väldigt mycket gay. Har aldrig sett så många män med Prada väskor ever. Minst 50 % av gästerna var mycket well groomed män som totalt tog över baren och sen var det mycket svårt att få någon somhelst servece från personalen (som endast bestod av gay men). Men men... kön till tjejtoan var i alla fall kort! Det var god mat och roliga människor och bra DJ. Väldigt ung och rolig crowd... kommer definitivt tillbaka hit!

På söndagen blev det shopping i Soho och sushi på kvällen på vårt favorit sushi hak. Som verkligen är ett hak. Ganska skabbigt ställe faktiskt... men sushin är god och så himla billig! Och har man med sig en sån som min pojkvän så kan sushi bli fasansfullt dyrt för han kan äta hur mycket som helst. Men vi delade på 40 bitar + lite nudelsoppa och algsallad sen var vi nöjda.

På måndagen åkte vi över till Brooklyn, närmare bestämt Williamsburg. Vi åt brunch på en liten innegård i solskenet och njöt av den bohemiska atmosfären. Sen satte sig N och tog en kaffe och jobbade lite medans jag rotade igenom 3-4 vintage affärer på skatter! och visst gjorde jag lite fynd också! Lycka! Bl a en Bottega Veneta väska i röd mocka för 20 dollar! Lycka!

Lite bilder från helgen: