Tomorrow:



NEW YORK



See you in the big apple!

xoxo



B Day dinner

Jag hade verkligen en supermysig födelsedag, särskilt på kvällen då vi gick ut och åt på Buddakhan. Det är en asiatisk gourmet restaurant som vi varit på i New York. Nu har de för ett tag sedan öppnat en till i Philadelphia vilket vi är mycket glada för! Vi började med ginger-mojitos och sen blev det dumplings, calamari salad, wasabi tuna och sea bass. Avslutade naturligtvis med en Creme brulee! Middagen var en födelsedagspresent från mamma och pappa! Tusen tack!


Ny klänning, kvällen till ära, och 10 cm fransiga klackar!


Mysig atmosfär med en gigantisk Buddha staty i mitten.





Vi fick fortune cockies.




B day


TACK för alla gratulationer! Ni är för söta! Ja så nu är man då 26 och dessutom är man faster! Ja, i morse när jag vaknade så var brorsan och Lindas lilla Hilda redan född på andra sidan Atlanten! Allt har gått toppen! Jag slog en signal och var sjukt nyfiken och nu har jag redan sett bilder! Kan inte vänta tills jag får komma hem till Kalmar och gosa med den lilla plutten!

Medan jag satt i telefon så stekte N American pancakes som vi åt med jordgubbar! Födelsedags-frukost-lyx!!!! Idag blir det vanlig dag med styrketräning på gymmet (igår cyklade jag 14 km men har inte så farligt med träningsvärk). Sen ikväll blir det "surspirse" dinner som jag råkade, av en händelse, få reda på... Tror det blir på den mycket trendiga asiatiska restauranten Buddakhan ... men som sagt... jag vet INGENTING! Den riktiga födelsedagsfirningen kommer i helgen då vi åker till New York för att fira båda våra födelsedagar! N's födelsedag är 13 juni och då är ju jag redan i Sverige!

Tack mamma och pappa för det fina kortet ni skickade med den sömniga katten, och för de blå/gula ballongerna och de svenska flaggorna. De står här och vajjar på frukostbordet!

xoxo


Work out.


Har varit en fin träningsvecka det här! Har kännt mig bra i leder och muskler och kunnat köra hårt.
Söndag: Simning
Måndag: Konditionsträning
Tisdag: Styrketräning
Torsdag: Yoga och konditionsträning
Fredag: Magdans och Styrketräning

Detta är bra jobbat! Jag känner mig stolt och glad trots att jag har en hel del träningsvärk från igår! Magdansen går fint nu men det är jäkligt tricky om vi säger så att få till detta rumpskak samtidigt som man ska hålla koll på handrörelser och så. Men det går frammåt. Lederna mår bättre och bättre och jag har börjat minska på min medicin nu. Nu är det bara att fortsätta på detta spåret så är jag nog back in business inom en mycket snar framtid.

Nu i helgen blir det ingen träning. Ikväll ska vi ha en grillfest på vår balkong för ett glatt gäng bestående av amerikanska och spanska vänner. Solen skiner och det är runt 25 grader såhär på morgonen och jag längtar redan tills ikväll!

Ha en fin lördag!

xoxo

Lördagsmys hos oss.




Så här ser "balkongen" ut. Det är egentligen bara en fortsättning av vardagsrummet med 4-5 meter i takhöjd och den tjocka tegelfasaden med två gigantiska fönster som vetter ut mot skyskrapor och grafittimålade väggar!


Jag och min cykel.


Fina IKEA stolar och iskalla margaritas!


Den finaste ringklockan i stan!


Här ser man fönstrena och lite av vår utsikt, vår nya palm och myslampa!


Utsikten.


Vår nyinköpta grill!


Veggie bbq!


I fönstret ska man inte sitta, bara posa lite för en endaste bild.

Vad tycker ni om vår nyinvigda uteplats? How cool?

xoxo



B.Y.O.B


BYOB är ett ganska festligt fenomen här i USA. Det står för bring your own bottle och syftar på restauranter som saknar tillstånd för att servera alkohol men då det är okej att ta med sig sin egen flaska vin eller öl. Det låter som värsta sjaskiga haken där man får ta med egen alkohol kanske, men det är det verkligen inte! Några av de allra bästa restauranterna här i Philly är BYOB-restauranter. Vi har en italiensk BYOB runt hörnet som vi går till ibland. Det är ett skönt koncept och det blir inte så himla dyrt heller.

Igår var vi på en Mexicansk B.Y.O.T (bring your own tequila). Man lämnar in sin tequila flaska när man kommer och så får man superba margaritas under hela kvällen!! Maten var helt fantastisk och vi satt utomhus i värmen. Det var jag, N och Lauren. Vi hade jättekul tillsammans. Det var varmt ända fram tills midnatt då vi gick hem. Det är så skönt att bo mitt i stan så det är gångavstånd till allt.

Idag vaknade vi och åt en lång frukost. N åkte och köpte en Weber grill till balkongen medan jag shoppade lite i stan. Sen möttes vi upp för lunch på en mysig italiensk restaurant med fantastiska sallader. Nu har vi handlat Mahi Mahi (fisk) som vi ska slänga på grillen i kväll. Vår balkong börjar bli så mysig nu! Måste slänga upp en bild snart.

It takes time.


Gick upp som vanligt idag vid 8 tiden och tog mig vid lunchtid till gymmet. Hade grym träningsvärk ett jobbigt konditionspass igår. När jag kom dit var min Ashtanga Yoga och mitt meditationspass båda inställda! Måste varit meningen att jag skulle vila idag då! Så jag gick och köpte en New York Times och satte mig på Du Jour och åt lunch istället. Inte helt fel det heller.

Nu ska jag dra till mitt mys-café -
Chapterhouse, där de spelar soft grym musik och man kan mysa ner sig i en stor fotölj med sin Macbook och bara skriva. Det behöver jag. Lite mer fokus. Min bok går det ju inte så bra med. Har bara lyckats skriva 5 kapitel hittils på mitt utkast. Jag skriver för långsamt... och för sällan!

Har jag ens berättat vad jag skriver om? Jag skriver en bok om alla galna Indien-resor (8 stycken!) som jag gjort de senaste 10 åren!! Mellan 1999-2009. Jag har 8 stycken välfyllda dagböcker att utgå ifrån och det finns inte brist på äventyr att skildra! Men det känns som att det kommer att  ta en evighet att färdigställa detta mastiga projekt. Vi får se. Kanske lägger jag upp ett smakprov här på bloggen och ber om lite feedback?

Miss you cupcakes!

My WE


Helgen började mycket bra! Efter magdansen var jag så trött att jag sov i en timme när jag kom hem! Vaknade upp och gjorde en espresso och snackade med Johanna på Skype medan N var på gymmet. På kvällen gick vi ut och käkade en fantastisk middag på Alma de Cuba som är min absoluta favoritrestaurant i Philadelphia. Den cubanska atmosfären och maten är något utöver det vanliga! Deras mojitos är också gudomliga!

Igår hade vi en fixar-dag. Vi åkte till IKEA och köpte möbler till balkongen och en stor palm. Köpte lite grejjer vi saknar i köket också. Sen kom vår städ tjej och storstädade så vi blev utkastade och var tvungna att äta en brunch på Du Jour vilket inte var helt fel. Efter det blev det storhandling på Whole Foods. Sen var det skönt att komma hem till ett "nytt" hem (ärligt talat var det superskitigt innan) och fixa i ordning IKEA grejerna. Jag bakade en äppelpaj och N lagade middag och gick och köpte lite vin. Kändes skönt att relaxa lite efter att ha sprungit runt som en idiot hela dagen och fixat. Vi satt resten av kvällen ute på balkongen, det var runt 25 grader och himlen var rosa. Vi har så vackra solnedgångar från vår uteplats. Man ser ut över hela västra delen av staden med alla skyskrapor och hus. Lovar lite bilder snart när vi fått mer iordning.

Idag är det söndag och vi har precis ätit lite frukost. Det är en fantastisk dag, soligt och runt 25 grader. Vi ska gå en runda in till Rittenhouse Square och lägga oss på en filt. Sen blir det gymmet när det börjar bli för varmt och ikväll ska jag ha girls night med min granne Lauren. Mycket bra plan för idag!

Jag bjuder idag på en bild på mitt nya basket linne. Jag kan ingenting om Basket men jag tycte att färgerna var fina!






Just nu...


... lyssnar jag på den här skivan och peppar inför Magdanskursens andra lektion som börjar om någon timma!







Whole Foods


Sverige är nog ändå landet lagom i många frågor, det inser man när man ständigt möter länder med så stora kontraster. I Sverige har vi generellt sett en bra matkultur. Husmanskosten må vara fet ibland och innehålla en hel del kött men den är ändå inte helt åt skogen. Fler och fler svenskar handlar ekologiskt och bryr sig om miljön och sin egen hälsa genom att äta mindre kött och mer grönsaker och baljväxter.  Att äta nyttigt känns i Sverige som det normala, och den som käkar på Mc Donalds och annan skräpmat är det onormala.

Man behöver inte vara särskilt kvick för att fatta att här i USA är det annat som gäller. Här är ”husmanskosten” hamburgare, fried chicken, french fries och vitt bröd. Jag har sett folk säga ”I’m going on my lunch break now” och ta upp en påse chips och sätta sig med. Mc Donalds, KFC och Burger King må vara de uppenbara fällorna för en sunt liv men vi har andra nominerade i den kategorin: Starbucks. Det finns en grön starbucks-markis i vartenda hörn i hela Amerika tror jag. En slät kopp kaffe är väl aldrig fel och en latte någon gång ibland skadar ju inte. Men när man ser hur mycket vanilla syrup och chocklad de pumpar i sina där milkshakes och chocklad-latten och när man ser storleken på hinkarna som de serveras i så blir man ju rädd. Det är som en hel middag!

Naturligtvis finns det en motståndsrörelse till denna förgiftande matkultur. En motståndsrörelse som vill bekämpa fetma hos vuxna och barn, förbättra miljön och sin egen hälsa. Denna whole foods movement vill som jag ser det äta ”vanlig mat”.  Sådan mat som vi äter i Sverige. Riktig mat. Potatis, pasta, grönsaker och frukt. Det är intressant att denna grupp som enligt mig är så normal betraktas som så radikal här i USA. Visserligen skulle jag säga att den grupp människor som har valt bort den osunda kulturen är mer medvetna än den genomsnittliga svensken.

Denna grupp byter gärna ut en del mjölkprodukter mot soja mjölk, de är inte rädda för att prova diverse veggie produkter; deras Mecka är livsmedelskedjan Whole Foods. Där är all frukt och grönsaker ekologiska, ja egentligen är allt i hela affären ekologiskt. Alla städprodukter och hygienprodukter är ekologiska och från alternativa märken som värnar om miljön. De säljer eggfri mayonäs, 100 olika sorters sojamjölk, vegan produkter och yogamattor. Här handlar vi också allt! Det är lite dyrare än i vanliga affärer men det känns också rätt. Jag vill hellre köpa ekologiska dyra bananer än besprutade frukter där människor slavar bara för att jag ska kunna handla billigt. Jag omprioriterar hellre och handlar billigare råvaror än halvfabrikat.

Jag har inget som helst hopp om att Amerika ska vakna upp ur sin skräpmats-koma. Men jag blir glad att se att fler och fler människor stannar upp och tänker till vad deras mat kommer ifrån och gör ett val om att äta mer vegetariskt, mer ekologiskt och mer sunt!



Big Mac.



Venti Frappucino.









Vem vill inte att ens livsmedelsaffär ska sälja yogamattor och ekologisk citrongräs-doedorant?


Övar... är inte riktigt där än...


http://www.youtube.com/watch?v=AHT01h689A8




Tisdag 5 Maj


Vad jag gör idag:

Klipper, klistrar och jobbar på hemligt projekt
Fått hemläxa från min magdans-lärare via email.
Bokat min tredje jobb-intervju (samma företag) till på tisdag nästa vecka!
Skypat med mamma och pappa som var på Arlanda påväg hem från Thailand.
Köpt snor fin födelsedagspresent till N. Blev ett par manchettknappar i silver från Paul Smith.
Testat på Pilates för första gången. Blev inte överväldigad. Blir definitivt yogan trogen!
Ätit spenatpasta i stora lass.
Skypat med världes bästa Johanna
Skrivit en inbjudan till en Veggie-BBQ vi ska ha i slutet av Maj
Mejlat Karin och Lisa Lo
Pratat med N som fortfarande är i Chicago

Ikväll ska jag dricka te (från Gerdas i Kalmar) och pyssla lite.
Kanske ska jag öva lite på magdansen!


Cyber-kramar!!

Slö söndag.


Söndag eftermiddag, helgen gick elldeles för fort. N sitter just nu på ett plan till Chicago där han ska jobba i veckan, jag sitter och jobbar på en grej till nästa steg i min jobb-intervju. Dricker 7-up Cherry Diet... det har ni inte i Sweden va?? Har haft sån hemlängtan, Sverige-längtan nu i veckan... då får man uppskatta de små sakerna som är fina här istället. Som 7-up Cherry Diet. Hur som helst. Igår hade vi en superfin lördag. Frukost och mys halva dagen, sen lunch utomhus på vår favvo-Mexican El Vez, sen vandrade vi runt och kollade i små antik och inredningsbutiker, stannade för en espresso på ett mysigt café, handlade mat och gick hem och öppnade en flaska vin och lagade pasta. Vid 10 tiden drog vi ut med grannarna och några andra trevliga människor och snackade och åt ost och drack vin. Kvällen avslutades på ett house party i lägenheten bredvid vår men vi smet ganska tidigt hem.

Idag är vi trötta. Efter en lång frukost åkte N till flyget. Han ska vara på en Vindkrafts-mässa i i Chicago i flera dagar. Men jag har ju mitt att pyssla med, mitt hemliga project, he he... Men jag vet vad jag borde ta och göra nu egentligen... städa. Inte lust alls. Vi har en tjej som kommer varje vecka och städar hela lägenheten. Hon har kommit hit varje fredag som en klocka i över ett år. Nu har hon gått under jorden eller nåt och vi får inte tag på henne. Hur gör vi nu? Vi äger inte ens en fungerande dammsugare eller några städprodukter... okej, lyxproblem. Jag ska ta tag in the dirty situation.

Saknar er alla så otroligt mycket! Hur var eran helg?

xoxxoo


Inte mycket valborg här inte...


Sorry för dålig uppdatering denna veckan, har varit mycket på gång. Sen har jag saknat Sverige för mycket för att skriva också. Vet inte vad det är med mig nu men har varit lite home sick under några dagar. Så jag har gått till gymmet och tränat varje dag och försökt sysselsätta mig. Och vid det här laget kan jag väl också göra officiellt att jag faktiskt har varit på en mycket spännande jobb-intervju denna veckan! Mer info senare om detta!

Igår var det inte mycket till Valborg här för vår del. Vi var istället på en 30-års surprise-party. Det var ett glatt gäng spanjorer och amerikaner (och en svensk) som samlades för öl, margaritas och tårta. Det var trevligt, men jag förstår fortfarande inte hur man kan ordna en 30års fest på en smutsig pub med öl i plastglas, fruktansvärt dålig musik (senare kareoke) och tv skärmar som visar baseball eller basketmatch. SO inte min grej...

Idag ska jag börja en kurs i BELLY DANCE på mitt gym! Har aldrig riktigt dansat magdans med jag tror att det kan bli roligt, och kanske kan jag få lite inspiration och lite moves till nästa Bollywood koreografi till
Sangam!!

Ser fram emot en mysig helg efter en ganska galen vecka!

xoxo