Sömnig brunch


Var lite trött när jag vaknade i morse. Jag skyller på de där sista drinkarna, de var inte lite starka. Som tur är har vi vårt favvo brunch ställe ett kvarter ifrån oss. Eftersom N skulle åka iväg efter lunchtid till Indien så tog vi en snabb hej då brunch innan.







The good bye dinner at XIX











Supermysig atmosfär, otrolig mat och sweet sällskap! Vad mer kan man begära?



Någon ska till Bombay men det är inte jag.


God Morgon kära vänner! Eller god kväll kanske är mer lämpligt. Hur som helst. Jag har precis ätit en super brunch med pannkakor och sylt, härligt. Det är vår i luften, solen skiner nästan igenom molnen. Nu håller N precis på att packa sina väskor för att sätta sig på ett 16-timmars direktflyg till Bombay. Han ska besöka olika vindkraft-företag i Indien under en vecka med en spansk delegation. Intressant för honom men trist för mig. Hoppas att veckan inte blir allt för lång utan honom.

Jag fick följa med om jag ville men jag tackade nej! Kände inte att 16 timmars direktflyg var bra för mina leder. Sedan 10 timmars tidsskillnad. Jag skulle vara helt slut i några dagar och sen var det bara att åka tillbaka. Nej, Indien ska man inte stressa i. Min resa är inte nu, den kommer nog snart. Jag ska istället ta det lugnt hemma och träna och fortsätta att kurera mig. Dessutom får jag mycket tid till att skriva och läsa. Men jag kommer att sakna honom.

Hoppas er helg är super! Min har varit underbar hittills!


xoxo

Ett till paket kommer lastat...


...med Deepak Chopra's The seven spiritual Laws of Yoga och Eckstut & Sterry's Putting your passion into print. Två böcker som jag känner är riktigt aktuella för mig just nu. Den ena handlar om hur jag kan kontrollera mitt turbulenta sinne och lugna ner mig med yoga. Den andra handlar om hur jag kan förmedla min passion, min berättelse som jag just nu kämpar med på bästa sätt och få ner den på papper.



Jag kan inte sluta shoppa på
Amazon.com just nu. Det är så billigt i jämförelse med Sverige. Jag har en känsla av att min väska kommer att vara mycket mycket tung den dag jag återvnder.



Ett paket kommer lastat....



...med Vikram Chandra's Sacred Games och Aravind Adiga's White Tiger (rekommendation från Johanna).



De ska läsas med stort nöje så fort jag avslutat min
In spite of the Gods - The rise of modern India.



8 Oscars till Slumdog Millinaire!


Jag har aldrig tidigare sett Oscarsgalan, jag har aldrig riktigt brytt mig. Varit lite anti. Men denna gången var det kul eftersom
Slumdog Millionaire, som är en av de bästa filmer jag sett på mycket mycket länge, var nominerad i 10 kategorier! Vi följde röda mattan entréerna med spänning och de söta indiska barnen från Slumdog var alla där. Själva galan var ju såå spännande och kul eftersom Sulmdog fick 8 Oscars!! Blanda annat för bästa sång (Jai Ho - en sann Bollywoodlåt), bästa regissör (Danny Boyle) och bästa film!!

För er som missade galan kan jag säga att de gjorde ett storslaget bollywoodnummer med 40 dansare till slumdog sondtracket! Jag är glad att se lite India in Hollywood finally! För er som inte har sett Slumdog än kan jag bara säga: se den! Det är ett otroligt ärligt och gripande porträtt av Indien och berättar en otrolig historia som börjar i Bombays slum.
















Dagen efter den gigantiska margaritan...


Idag betalar jag räkningen för att ha varit ute och svirat 4 dagar i rad. I går var vi på en Latino restaurang och drack gigantiska Margaritas och åt supergott! Men som sagt, deras margaritas var enorma! Huvudvärk idag med andra ord! Men kul hade vi! Idag gjorde vi lite handling på Wal Mart. Det var roligt. Jag såg det som ett studiebesök i en del av den amerikanska kulturen. Intressant fenomen det där med Wal Mart. Det är gigantiskt, de säljer ALLT, från kläder till bildelar, och det finns en Mc Donalds innne i affären om man skulle bli hungrig under handlingen. Billigt, billigt är det också. Jag tror vår mataffär inne i stan är i genomsnitt fyra gånger dyrare. Men den är ju bättre eftersom allt är ekologiskt i hela butiken. Det är det säkerligen inte på Wal Mart. En observation väl inne i affären, vi är de enda vita på hela stället, detta är ett mycket mycket märkligt land ibland.

Vi handlade inte så mycket, lite läsk och vatten. Jo och lite Clear Eyes och Hello Kitty plåster och annat viktigt. Mycket speciellt, det fanns ingen grönsaks eller frukt-avdelning. Sorligt. Många som handlade där verkade gå på en frukt och grönskaksfri diet om man säger så.








På vägen hem stannade vi i Italienska kvarteren för att hämta lite fast food: Färsklagad ravioli med Abourgine och gorgonzola. Yum!







Ikväll blir det Academy Awards (the Oscars) för hela slanten. Jag ska ladda upp med tee och Hägen Daaz och sitta och heja på 2008 års bästa film: Slumdog Millionaire, som är nominerad i inte mindre än 10 kategorier.



Hello my name is...

Igår var vi på cocktailparty/premiere för en ny klubb som heter XIX (Ninteen) som syftade på att den låg på 19e våningen, högst upp på Hyatt Hotel. Vi knallade dit i våra finaste cocktail kläder, det var bara 3 kvarter från oss. Stället var väldigt fancy. Det var som ett stort runt rum med ett tak som en kupol, och med fönster runt om hela rummet. Vi hade en otrolig utsikt över stan med sina skyskrapor och sin trafik. Det bjöds på en italiensk buffé, vin och cocktails. Det var riktigt classy, riktigt fancy ... om det inte hade varit för de sjukt fula namnlappar man fick när man klev in! Hallå namnlappar?? Tror ni jag vill förstöra min fina vintage klänning med en stor vit blaffa som det står mitt namn på? Äh... det var ju bara för Amerikanskt... Det var väl meningen att det skulle vara sådär intimt, sådär alla känner alla... vi var ju bara straxt över 60 pers bjudna. Men det får ju finnas gränser!

I alla fall så är det väldigt farligt att servera gratis cocktails för vi ville aldrig gå hem. Vi hade det superkul! Kommer definitivt gå dit igen!! Så idag är jag lite smått trött. Det är strålande solsken ute så ska nog släpa mig ut snart för lite D-vitamin boost. Måste bara berätta om Yogan igår, det var samma lärare som i tisdags, vi kan kalla henne P. Hon är galen den kvinnan. Hon tog det en nivå längre den här gången: hand stand. Ja alltså vanligt stå på händerna. Jag kan säga att jag fixade det inte!!









Bilder:
flickr



I'm just writing and drinkin tea


Hello Friends!
Äntligen börjar jag få in en rutin på det här stället, jag börjar känna mig som hemma. Just nu öser regnet ner och jag sitter hemma och skriver på min bok. I förmiddags satt jag på fiket här nere och drack mint-té efter mint-té och skrev. Det är ganska mysigt. Igår testade jag på Vinyasa yoga, yogastudion är verkligen helt fantastisk här och lärarna är super bra. De säger yogaställningarna på sanskrit och är mycket seriösa yogautövare. Ganska avancerade också, nivån på gruppen är varierad men en del är riktigt grymma. Jag klarade av huvudstående i något som i alla fall kändes som 5 minuter. Däremot klarade jag INTE av Urdhva Prasarita Eka Padasana eller "Standing Split" som man också kan säga om man vill. Jag försökte. Har ont i benen idag.

Så det är det jag gör just nu, skriver så mycket jag bara kan, tränar så mycket jag bara orkar och tar det lugnt resten av tiden. Ikväll ska vi ut och käka sushi på något mysigt ställe, börjar se lite mer av staden nu och inse hur STOR den är!! Jag ser fram emot lite varmare väder då jag kan cykla runt och orientera mig lite, det är bästa sättet att upptäcka en stad.

Vad har ni för er där hemma i Sverige? Saknar er alla! xxoo



Urdhva Prasarita Eka Padasana




WAKE UP!


Idag kan jag inte vakna. Trots att jag varit uppe i 5 timmar. Trots att jag druckit en dubbel espresso. Trots att jag varit ute en runda i strålande solsken och frisk luft. Jag kan inte vakna. Min kropp säger: SOVA! VILL SOVA! Jag tror jag tog ut mig lite väl mycket på gymet igår. Det var ju så roligt med alla olika konditionsmaskiner. Var tvungen att köra minst tre. Idag var det inte lika roligt!

N jobbar hemifrån idag och vandrar fram och tillbaka med sitt headset och talar livligt på spanska och gestikulerar med armarna medan jag sitter i soffan och försöker vakna. Vi gick till gymet en runda för att kolla mitt medlemskap med chefen för Membership Office. Det var en otroligt amerikansk dam med blonderat hår, spray lugg och läppenna. Hon tycker att det är helt fantastiskt att jag vill bli medlem och ska minsann ordna ett fint erbjudande till mig! Och hon är så glad att träffa mig för hon har ju hört SÅÅÅÅ mycket om mig! Sen ska vi få vara med på VIP kväll med drinkar och snittar på torsdag. För vi är ju så himla VIP liksom. Fab! Men kunde inte träna idag. Min kropp värker. I morgon blir bättre. Då blir det Vinyasa Yoga.

Det är sån otrolig kulturkrock det här med att folk här är så överdrivet trevliga, artiga och tillmötesgående. När man träffats ett par gånger så betyder det tydligen att man känner man varandra väl. Jag är nog snarare en person som kan ha en bekant i över ett år och fortfarande känna att vi inte känner varandra väl. Men efter att ha träffat N ett par gånger så tyckte liksom sprayluggs-damen att N var en fantastisk person och efter att han nämnt mig ett par gånger så hade hon hört såååååå mycket om mig!!! Det blir absurt!

Det var som på brunchen igår. Restauranten var full så vi var tvungna att vänta cirka 5 min. Servitrisen höll på att svimma av för att hon skämdes så över att vi fick vänta! I'm terribly sorry guys!!!! THANK YOU for your patience guys, your table is ready in 2 minutes!! I'm so sorry again for letting you wait! Nä det var liksom ingen stopp på henne! Kulturkrock!! I Sverige hade de låtsas som ingenting. Typ. Inte bra det heller förvisso. Det är bara så annorlunda!


Yoga Friday.


Söndag morgon. Avslutade just frukost och sitter och lyssnar på Lily Allen och dricker te medan solen skiner in genom fönstrena. Härligt! Ska till gymet om 1 timme. I fredags var första gången. N kom hem från jobbet vid 12.30 och vi gick direkt till gymet. Jag testade Yoga Studion och gjorde ett Ashtanga Yoga pass. Det var jättebra, kändes lite kort med bara en timme efter att jag är så van vid 2 timmars pass från Yoga Retreatet i Thailand. Men jag skulle inte ha klagat på det för nu såhär 2 dagar senare har jag ont i precis hela kroppen!!

Gymet är fantatiskt! Det är ENORMT!! De har en gigantisk basketplan, en gym-avdelning stor som en fotbollsplan, yoga studio, pilates, aerobics, dans, en 25 meters simbassäng. Det finns allt allt allt man kan önska sig av ett gym. Dessutom är det lyxigt att man får handduk, schampo, deo, locktång.... allt du kan tänkas behöva i omklädningsrummet. Omklädningsrummet har också en gigantisk jacuzzi, bastu, ångbad...... Jag kan säga att jag kommer att hänga där varje dag. Det ligger 3 kvarter från oss. Perfekt.

Fredag kväll var vi ute och åt på en BYOB (Bring your own bottle). Det är väldigt populärt här och innebär att resturanten inte har alkohollicens så man tar med sig sin egen flaska vin. Det är något som borde finnas i Sverige där det är så himla dyrt med bra vin på restauranter. Efter det mötte vi upp en kompis till N på en mysig bar. En perfekt fredag!

Hoppas er helg har varit supersweet.

xoxo


Brooklyn in retrospect


Hittade lite fler bilder, från Brooklyn är dessa. Enjoy!!



Skor uppkastade på ledningar över gatan.



Grattis Obama från Brooklyn. Affisch på en vägg.


Glad elsa som beställer brunch.


Bye bye Brooklyn - Hello Manhattan. Utsikten över Manhattan från Williamsburg Bridge.



Shoppingfynd. Armband från Marc Jacobs. Bling bling!



Rea på Reiss. Köpte höga klackar i grått/svart. Mmmm...



one day one friend

Igår tog jag det mest lugnt, försöker att vila och så. Blev såklart uttråkad, så jag tog mig ut på stan. Träffade genast en granne i hissen, en tjej i min ålder som var mycket trevlig. Hon hade blivit avskedad i januari (som hälften av alla i det här landet) och sa att jag kunde komma förbi henne när som helst så kunde vi hänga, eller så kunde hon visa mig runt i stan. Det kändes ironsikt att det tog ungefär 2 minuter efter att jag gått utanför dörren innan jag träffat en potentiell vän. Jag som har oroat mig att jag inte kommer få några kompisar. Jag som tänkta att trycka upp en t.shirt med texten: DO you want to be my friend???? Det kommer alltså inte att behövas känner jag på mig.

I alla fall, jag gick till Kiehls och handlade lite härliga creams och sen hämtade N upp mig och vi åkte tillbaka till vårt kvarter och tog en fika på The Last Drop. Det är cafét som ligger precis jämte vårt hus och där mestadels konststudenter, clubkids och gay's hänger.... och så vi då! De spelar alltid grym musik och har ett bra urval av vegan-bakelser, tiramisu och min favorit mint-iste med soyamjölk! Det var riktigt vårväder ute, folk gick i bara tröja, även jag, det var nog omkring 12 grader och så lite sol på det. Fantastiskt härligt! Ingen högsommar precis men bättre än snö och minusgrader och allt det där...

Idag är himlen blå och mitt enda mål idag är att jag ska gå och träna. Vet inte om jag tänker rätt eller fel här men kanske kan ryggen må bra av att simma lite. Ja, eller kanske några längder i alla fall och sen in i bastun. Är trött på att vila.







Miss you all!!!!!

All is sweet in Americat.


Efter 11 timmars sömn vaknade jag upp mosig men utvilad i mitt nya hem. N hade gått till jobbet för flera timmar sedan. Åt frukost. Hade köpt Branflakes trodde jag men de smakade mer som Fruti Loops eller något, allt är sött i Americat. Eftersom min rygg är ganska paj efter flyget fortfarande så har jag till enda uppgift att försöka göra så lite som möjligt nu i några dagar. Att vila. Fy det är min sämsta gren. Men ska ge det ett försök. Tur att jag har en massa bra böcker med mig, en massa bra musik och en massa bra idéer som jag ska försöka få ner på papper.






I LOVE NEW YORK


Nu är jag framme!! Har totalt isolerat mig i helgen och knappt ringt ett samtal, skickat ett enda sms, eller kollat min mejl. Vi har bara njutit av stan och catchat up, ätit gott och så. Härligt! Har klarat tidsskillnaden hyfsat bra tycker jag. Här får ni lite av helgen i bilder.



N hämtade mig på flyglpatsen oc vi åkte direkt till The Intercontinental i Midtown på Manhattan.



Trots finanskris, trots ny President så var New York sig mycket lik. Gula taxibilar korsar 5th Avenue,
på bilden skymtar lyxvaruhuset Bergdorf Goodmans och i bakgrunden ser man frostiga träd i Central Park.



På lördagen åt vi brunch på Chelsea Market i Meatpacking Dirstrict.
Det blev massa färsk sushi till toner av en stråkkvartett!



Söndagen spenderade vi i Williamsburg, Brooklyn där solen sken och det var
12 plusgrader. Där kollade vi antik och second hand affärer och åt
brunch på Ella Café.



Nu är vi i Philadelphia och solen har strålat hela dagen medan vi sprungit runt på stan och gjort en massa ärenden. Jag har ett US mobilnummer nu. Problemet är bara att det kostar mycket mycket pengar för mig att ta emot samtal från utlandet! Får se hur jag ska lösa det, men en så länge är det skype som gäller. SMS är ok också antar jag. Numret är: +1 267 773 9039. Saknar er alla därhemma, men detta känns så bra, så rätt och spännande!!!!! Jag ska hålla er updaterade så att det känns som att vi inte är så långt ifrån varandra!

xoxo


Bye bye Svea!


Nu är jag seriöst påväg till Staterna igen, åker på fredag (6 feb). Denna gången för att stanna en längre tid. Låt oss säga fram tills sommaren.  Jag och Ignacio har haft distans i 1,5 år så känns det på tiden att få spendera mer tid tillsammans, att bo tilsammans och ha en vardag tillsammans. Timingen är perfekt för oss båda och jag är jättesugen på att vara i USA i denna spännande tid, då landet verkligen är i förändring. Jag har ju varit sjuk under en tid under förra året och är fortfarande på bättringsvägen,  men inte hundra än. Detta blir en tid för mig att komma tillbaka till en normal vardag, träna och rehabilitera mig, minska medicinering och göra saker jag tycker är roligt och utvecklande.

Jag har två huvudsakliga projekt att änga mig åt: Det första är den bok som jag börjat att skriva och som jag förhoppningsvis kan få klar till sommaren om jag är effektiv. Mer om boken berättar jag senare. Det andra projektet är att utveckla en affärsidé jag har genom att göra research inom ämnet i USA samt att skriva ner en affärsplan etc. Jag kommer också ta del av en del workshops och seminarium på Wharton Business School som har inrikting mot entreprenörskap för att få inspiration och utveckla min idé. Mer även om det senare.

Ok, en tredje sak som egentligen har prio #1 är Yoga. Jag kommer att träna Ashtanga Yoga tills jag blivit en riktig Yogini och tills min hälsa är i toppform!

Tiden kommer att flyga tyvärr, det är jag medveten om. Särskilt eftersom vi kommer att resa en hel del under våren, både inrikes och internationellt. Definitivt kommer jag att besöka Washington och New York.

Jag kommer att sakna er alla, familj och vänner, men tiden kommer att gå fort och snart är jag tillbaka igen! Vi får hålla kontakt via email, blogg, Facebook och telefon. Skype finns jag också på.

kram!