NYC- guide Part I


Det har nu blivit att jag varit en hel del i New York de två senaste åren. Jag märker att jag börjar få solklara favoriter och har länge tänkt att dela med mig dem till er. Det är ju många av er som efterfrågat det! Först ut är mina favorit restauranger. Längre fram delar jag med mig av shopping och andra aktiviteter som blivit favvo. Enjoy!

5 restaurant tips


Jewel Bako – Fantastisk sushi restaurant på Lower East Side där kyparen gör din wasabi vid bordet. En sushiupplevelse du sent kommer glömma.

Supper – En italiensk favorit även denna på Lower East side där buffel mozzarellan is to die for och rätterna är gudomliga och atmosfären mysig och rustik.

Spice Market – Denna asiatiska pärla ligger mitt i trendiga Meatpacking district och här får man boka bord några dagar innan, för att få ett bra bord. Inredningen är imponerande (särskilt nedre våningen) med sirliga träpaneler från indien. Maten är gudomlig och drinkarna likaså. En upplevelse för alla sinnen!

Ella Café – Detta har blivit vår självklara brunch-favorit. Den ligger på Bedford Av. i WIlliamsburg, en gata kantad av bokaffärer, vintage-affärer och små caféer. De har all traditionell brunch-mat såsom pannkakor, egg benedict, toast och sallader. Pröva även deras färskpressade juicer som är gudomliga.

Chelsea market – Denna innomhusmarknad ligger precis på gränsen mot Matpacking district så efter en förmiddag av shoppande där kan man ta en lätt lunch här. Det finns ett flertal olika restauranger där och en stor fisk marknad där du kan då färsk sushi eller en hummer-sallad för runt 10 dollar.


Spice Market har två våningar, man skymtar den undre våningen som är super-charmig.


Italienska favoriten Supper i East Village.


Chelsea market i typisk NY rustik miljö.


För en matfantast som jag har New York mycket att erbjuda. Ibland är det dyrt, man får undvika de värsta tursit-fällorna, men ofta är det prisvärt. Glöm inte att dricksa mellan 15-20% något som förväntas och inte är valfritt!

Kommentarer
Postat av: Johanna

ååå allting låter/ser så fab ut på dina bilder/beskrivingar! hoppashoppashoppas jag har råd att komma och hälsa på dig till hösten!! / puss

2009-07-09 @ 18:55:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback