Sjölejon, pelikaner och nyfikna fiskar

Idag vaknade vi tidigt och så soluppgången från vår terass när den färgade himlen oragne och det enda ljud vi hörde var vågorna. Vi gick ner till stranden och åt frukost innan vi begav oss ut på en liten båt-tur. Vi rundade Cabos sydligaste udde, där två hav möts och gigantiska vågor slår in mot klipporna ut mot Stilla Havet. Där såg vi sjölejon ligga och svalka sig på en våt klippsats. Det var minst ett tjugotal och de ylade och skällde och sjöng. Vi hoppade av och snorklade bland mängder av fiskar. Gråa med gula stjärtar, svart/gul randiga, röda bjässar och mindre lilafärgade. De kom till oss i stora stim och var nästan besvärande nära! En grå rackare hade bestämt sig för att nafsa lite på min arm vilket jag inte alls uppskattade. På klipporna satt stora pelikaner och solade sig. Vi gick från strand till strand tills vi rundat Cabos udde till fots och såg Stilla Havets vågor kasta sig in mot stranden på den sidan. Det var mäktigt.

Vi var tillbaka på vårt resort då klockan fortfarande inte var mycket och jag intog ställningen på bilden ovan och läste och pustade ut efter morgonens hajkande och snorklande som gjort mig ganska så utmattad! Varvade också med att svalka mig i poolen och fira Happy Hour eller Hora Feliz med ett par Mojitos.

Nu har jag virat in mig i en tjock morgonrock och ligger på hotellrummet och slappar. Ikväll blir det till att ta det bara lugnt.Kommentarer
Postat av: Johanna

JÄVLAR vad brun du e!!!! och bikinin är så finfin!

2009-08-27 @ 14:16:11
Postat av: Lena

Så underbart det låter! Förstår att det blev en hel del promenader :-( , men det verkar det absolut vara värt :-) Tur att inte fisken bet tag i dig, den undrade nog vad du var för någon rolig fisk! Kramar till er båda!

2009-08-27 @ 16:09:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback